Sluta hata!

Sitter med min kaffekopp och tittar på nyheterna. Ser vilken oacceptans det är över människor som inte följer normen. Har du mycket hat inom dig? Här är en lista du kan börja med att pricka av.

Kan alla bara sluta upp med att hata trans*personer. Sluta ifrågasätta människors könstillhörighet, sluta ifrågasätta deras identitet. Låt människor få vara den dom är. Skulle du vilja bli ständigt ifrågasatt, hånad och pekad på? Nej, tänkte väl det.

Kan alla bara sluta upp med att hata rasifierade. Sluta springa med järnrör på stan, sluta diskriminera på arbetsmarknaden, sluta upp med afrofobin. Din hudfärg definierar inte vem du är som person. Vi blöder alla rött, vi skiter alla brunt.  Och passa på att sluta dela skit från sidor som Fria tider och Avpixlat.

Kan alla bara sluta upp med att hata människor med funktionsnedsättning. Om du tillhör dom som bah va?! Så finns exempel på funkofobi här. Det finns massor av fördomar, ta reda på fakta istället. Det blir bättre för alla.

Kan alla bara sluta upp med att hata homo/bisexuella. Sluta bry er om vilka som ligger med vilka och vad dom väljer att göra i sängen. Vill du nödvändigtvis tänka på och fantisera om någons sexliv så fokusera på ditt eget.

Kan alla bara sluta upp med att hata kvinnor. Sluta tafsa, våldta, shame:a, förminska, objektifiera osv. Ni fattar va? Vi är inte sämre. Ni är inte bättre.

Kan alla bara sluta upp med att hata muslimer. Sluta tolka in saker i Koranen som inte finns. Sluta tro att alla muslimer är extremister. Sluta tro att din islamofobi endast är ”kritik mot religionen”, för det är den inte. Tycker du Koranen är våldsam? Läs bibeln, den är inte så jävla rar den heller.

Kan alla bara sluta upp med att hata alla som inte är som en själv, alla som inte klär sig, talar som, beter sig eller är som en själv. Respektera att andra människor vill/måste leva på ett annat sätt än du. Eller skulle du föredra en grå massa?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s