Män i dyra bilar

Mitt körkort må vara väldigt färskt (3 mån och 3 veckor, men vem räknar) men jag lärde mig en sak väldigt snabbt. Redan under övningskörningen faktiskt. Lärdomen är, att är det några man ska akta sig för och hålla uppsikt över i trafiken så är det män i dyra bilar. Dyra och ofta stora bilar. Även män i firmabilar.

Varför ska man då akta sig för dessa? Jo, helt enkelt för att dessa bilförare verkar anse sig ha en högre rätt än alla andra att existera på vägarna. Dom anser sig alltid ha företräde oavsett trafikregler, heldragna linjer och röda trafikljus, för det här med lagar och regler är för alla andra. En man i en fet Audi står över vilken lag som helst, det är sen gammalt!

Dom får också parkera vart dom vill och gör det naturligtvis också. Framför utfarter, på lastplatser, dubbelparkerar gladeligen och jublar om dom får möjlighet att stå på en handikapp-parkering. Varje böteslapp är förstås helt fel, orättvis och helt åt helvete för dom får ju göra vad dom vill pga kör en Mercedes. Det är ju allmänt känt att familjeparkeringar är till för dom i dyra bilar, för dom ska ju så klart inte riskera att få lacken repad av en bil som parkerar för nära.

Tutan är en liten tingest dom gärna nyttjar, helst på såna som går lite långsamt över ett övergångsställe som t.ex en tant med rullator eller en blind man med ledarhund. Dom är också förtjusta i att tuta på andra bilister som följer hastighetsbegränsningarna och övriga trafikregler, ty dom bara är i vägen.

Dom uppskattar inte att bli omkörda, speciellt inte om du är en kvinna i en sketen lite Skoda Fabia. Skulle du lyckas ta dig förbi en man i en fet jeep så kommer dom garanterat att trampa gaspedalen genom golvet för att demonstrativt köra om dig. ”För så här får det faktiskt inte gå till!!”

Dom får köra om på vilken sida som helst och filbyten och rondellkörning får dom göra utan att blinka, för ofta är ju deras dyra bilar stora och dom borde man ju se ändå. Köer är heller ingenting som dom borde befatta sig med, dom ska ju fram först för vi vet ju hur bråttom dom alltid har. Deras tid är ju lite viktigare än alla andras.

Som nybliven bilförare så känner jag att det inte är en slump att 80% av dom som dör i trafiken är män. Ja, visst är det så att det är fler män än kvinnor som har körkort och därmed kör bil, men män är också dom som står för dom största riskerna.

Män, farliga på så många olika sätt.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s