Kungahuset – ett fall för Lyxfällan

Det är lätt att sitta och gotta sig i sin egen förträfflighet när man sitter och tittar på Lyxfällan och förnöjt påpeka alla fel deltagarna gjort, samt vägra inse hur lätt det är att hamna där. Det kan räcka med ett ogenomtänkt lån, en uppsägning eller förändrade inkomster. Det kan drabba dom flesta som inte har ett ekonomiskt skyddsnät i form av ett sparande eller en tät familj.

Jag brukar inte titta på det, för det är inte riktigt min typ av program, men det finns ett par jag skulle kunna tänka mig att se i Lyxfällan och det är kungaparet. Jag skulle vilja se hur de sitter vi köksbordet och lägger upp alla sina räkningar och blir ifrågasatta och uppläxade av programledarna.
Se hur dom får sälja av fastigheter, möbler, teknikprylar, bilar.
Se när de får ta en tur till Moderna museet och se hur kvitto efter kvitto visas upp på en gigantisk guldinramad tavla och hur dom får stå och göra avbön för sitt slöseri.
Se hur dom får ringa upp svenska folket och lova att dom inte ska ha mer apanage för dom  ska klara sig själva nu.
Se hur alla deras lyxmiddagar slängs ut på ett långbord och all champagne hälls upp i en stor badtunna, allt medan dom skammas över detta frosseri av lyx och flärd, av programledarna som ifrågasätter hur dom kunnat låta det gå så långt. ”Har ni inga gränser?”
Se när kungaparet står vid tavlan och flera hundratusentals kronor sätts under ”kläder”, ”resor” och ”övrigt” etc och hur de får en ny budget att följa utan lyxkonsumtion och flygresor i privatplan däremot med Lidl-shopping, second hand-kläder, restaurangbesök på Jensens Bofhus och tågresor.
Och slutligen se hur programledarparet kommer tillbaka senare för att kontrollera hur och om dom lyckats hålla budgeten.

Det vore ett fall för Lyxfällan!

(Ps. TV3 varsågoda för tips!)

Annonser

En reaktion till “Kungahuset – ett fall för Lyxfällan

  1. Jaaaa, det avsnittet vill jag se! Jag kollar inte Lyxfällan längre, det är samma sak varje gång. Men jag retar mig på en fd polischef här i trakten som twittrade om att de som hamnar i lyxfällan är ”lägre stående”. Han skulle behöva få sig en uppläxning om människors lika värde!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s