Detta, Mårten, är varför du inte var rolig

Såg en grej på Twitter som jag lackade över så hårt. Lady Dahmer twittrade ut en bild som Mårten Andersson lagt ut på sin Facebook härom dagen. Observera att det är hon som täckt mannens ansikte, inte Mårten, för Mårten tycker tydligen det är fullt rimligt att ta kort och håna ovetande, okända människor. För han var ju tjock och tjocka människor är det ju JÄTTEKUL att skämta om. För att ta hänsyn till människors känslor är ju inte något som man behöver göra. LITE SKOJ MÅSTE MAN JU FÅ HA!!

skarmklipp

Mårten blir sur för att han får reaktioner som inte bara består av ryggdunk och skratt, därför ifrågasätter han varför vi ”överviktiga inte kan ta en skämt som alla andra grupper i samhället??” Tydligen tillhör överviktiga den lättkränkta och humorlösa skaran. Så här är det kära komiker:

 • Det är verkligen SKITKUL att behöva handla kläder på särskilda avdelningar i skymundan, där särkarna utan form bor.
 • Det är verkligen SKITKUL att folk himlar med ögonen, kör in en armbåge i midjan på en för att de tycker man inkränktar på ”deras” område.
 • Det är verkligen SKITKUL att folk anser att en är lite korkad och dum i huvudet för att man bär på mer fett än normkropparna.
 • Det är verkligen SKITKUL att människor diskrimineras på arbetsplatser pga sin övervikt.
 • Det är verkligen SKITKUL att folk tror att man lever på pizza och chips samt ligger i soffan så fort en får chansen.
 • Det är verkligen SKITKUL att folk antar, tar för givet och påstår att man har dålig hälsa för att man är överviktig.
 • Det är verkligen SKITKUL att folk tar sig friheten att kommentera våra kroppar och vad vi äter, som om vi är ovetande.
 • Det är verkligen SKITKUL att tjocka människor i serier alltid är den roliga och/eller klantiga, inte den smarta, självständiga eller eftertraktade.
 • Det är verkligen skitkul att folk tycker det är bra att man tränar för ”då tappar du ju lite vikt” fast skälet i själva verket är för att man tycker det är kul och inte för viktminskning.
 • Det är verkligen SKITKUL att få skammande blickar för att man försöker få i sig ett mellis som enligt andra inte är tillräckligt nyttigt.
 • Det är verkligen SKITKUL att ständigt få svaret ”gå ner i vikt”, på vilken krämpa man än har, när man gått till sjukvården.
 • Det är verkligen SKITKUL att gå till gymmet och känna blickar och höra kommentarer om ens kropp.

Och sen har folk mage att påstå att vi är kränkta för att vi tar illa upp när folk pekar, skrattar och hånar oss?! Vem vill vara en ständig driftkucku på andras villkor?!
Skärp er! Låt våra kroppar vara, låt oss vara, vi är inte här för att behaga andra och vårt människovärde avgörs inte av antalet kilon vi bär!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s