Kvinnor, anpassningens moder

Rätten till sin egen kropp kan tyckas vara en självklarhet, men det är i alltför många fall, allt annat än just en självklarhet. Gång på gång omyndigförklaras vi, våra protester blir tystade och våra personer kränks och detta sker dagligen, världen över. Jag tänkte dra några exempel, så ni förstår hur jag tänker.

Ta detta med abort t.ex. i många länder är detta fortfarande inte tillåtet och i Sverige finns det gott om människor som vill inskränka den fria aborten. Många av dessa är, hör och häpna, män. Ja, en behöver ju inte vara ett geni för att fatta att det hade sett annorlunda ut om cismän hade förmågan att bli gravida. Att förbjuda abort är befängt, det gör heller inte att aborterna försvinner utan bara att det blir fler skador och dödsfall.
Att vara gravid och föda barn är allt annat än riskfritt, jag bör få avgöra om jag är villig att riskera mitt liv och min hälsa. Min kropp, mitt beslut.

Sexköp, alltför många har gått på myten om den ”lyckliga horan”. Visst, självklart finns det några få som säljer sex frivilligt, men det är knappast dom som står ute på gatan och riskerar livet varje gång en snubbe får för sig att köpa deras kroppar. Det är nån lam ursäkt torskar använder sig av för att legitimera det övergrepp dom gör. För ja, det är ett övergrepp. Det är en våldtäkt. Ni intalar er att ni ”hjälper” för att dom behöver pengar och ni är ju den där ”schysta killen” som inte bultar på dom och slår halvt ihjäl kvinnan. Nej, ni är ALDRIG den ”schysta killen” om du köper någon annans kropp.
Och nej, kom inte dragandes med massa tjatter om att alla säljer sina kroppar till arbetsgivare, det är liksom inte ens i närheten av samma sak.

Burqaförbud som en del är otroligt sugna på. För nyllet får vi inte täcka om vi inte är fotbollshuliganer eller övriga män som ska ut och slåss. Och nej, det är inte ok det heller men det startas inga Facebookgruppen och maskerade huliganer …
Huruvida Burqa och slöja är förtryck tänker jag inte gå in på här, men en sak som är förtryck är att förbjuda kvinnor att bära plagg de själva vill ha på sig.
De som ivrar så för ett burqaförbud, vad tror de ska hända med kvinnorna? Det kommer liksom inte bli något Burqa-bål á la bränn BH:n. Dom kommer nog inte slita av sig kläderna och skrika ”FRIHET”. Risken blir att de blir isolerade, att dom inte får gå ut utan tvingas stanna hemma där inga andra män kan se dom. Är det inte MÄNNEN man borde ta tag i? Är det inte DERAS kvinnosyn som behöver förändras? Är det inte FÖRTRYCKARNA som ska straffas?

Våld mot kvinnor. Aldrig är det så poppis att prata om kvinnors våld mot män, som i en tråd om mäns våld mot kvinnor. Det är enbart ett trick för att flytta fokus, för aldrig startar dessa personer egna trådar om ämnet, det är bara intressant när mäns våld mot kvinnor diskuteras, aldrig annars. Och hur många gånger har man inte hört att ”hon förtjänade det” eller ”hon provocerade honom” ungefär som att det skulle vara nån ursäkt?! Offren ifrågasätts och förövarna försvaras, för ”han är ju egentligen en schyst kille” osv i all jävla oändlighet. Men ja, män är också utsatt. Ganska mycket utsatta faktiskt. På grund av andra män. Män står för merparten av det brutala våldet, både mot kvinnor och män. Äh, ska vi vara helt ärliga så slår de gärna alla som dom kan komma åt, oavsett kön. För saker som är främmande och inte överensstämmer med deras livssyn, förtjänar spö. Machonormen är fantastisk …

Och så ha vi naturligtvis det sexuella våldet, trakasserier och övergreppen. Där finns det liksom inga gränser. Jag kan inte komma på en enda kvinna som jag vet inte råkat ut för nån typ av sexuellt våld. Det kan handla om allt från våldtäkt till att bli upptryckt mot en vägg på puben och bli tafsad på. Att få ständiga kommentarer om ens utseende eller att få en hand på röven i en trång tunnelbanevagn. Att vakna av att någon tafsar mellan benen eller att one night standet hämtat en kniv för att skära upp trosorna på dig medan du sover. Det finns fler exempel än myror i stackarna och även här ifrågasätts offren. Allt ifrån ”hur mycket hade du druckit?” till ”Vad hade du på dig?” som om det skulle vara  relevanta frågor alls. Hur mycket jag har druckit påverkar knappast min förövare. Sen är det ju bara att kolla domarna, eller snarare brist på domar mot våldtäktsmän och övriga sexuella förbrytare. Det säger en hel del och inte åt det positiva hållet. Återigen är kvinnor ett fritt byte.

Äh, jag har inga svar. Är bara less på att det ALLTID är kvinnorna som ska anpassa sig. Varenda. Jävla. Gång. It´s a mans world stämmer tyvärr så obehagligt bra.

 

Annonser

En reaktion till “Kvinnor, anpassningens moder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s