Från en vädjande förälder

Tänk dig att du vill lägga en femhundring på dig själv. En dag borta från hem, barn, måsten och borden. En dag av lugn och ro. En dag på t.ex. Centralbadet inne i stan, en klart billigare variant än vad Yasuragi är med sina borgarpriser.

Föreställ dig en dag med salongsbad, ångbad, ljusbad, kneippbad, kallpool, hydroterapipool, thermalbad och alla möjliga bad man inte ens kan stava till. Det finns naturligtvis ett gym men det undviker man ju helst för träning får man nog av hemma. Springa runt efter ungar, plocka leksaker från golvet, hoppa runt på ett ben när du trampat på en av dom och detta repeteras sen till dagens slut. Dvs tills ungarna är sovande i säng och du somnat i soffan precis när det där avsnittet du längtat efter hela dagen börjar.

Och maten. Åååh maten. Känn hur det vattnas i munnen när du fantiserar om maten. Well, snap out of it för här är vad du får:

Skärmklipp

”Ayurvediska och makrobiotiska alternativ” Vad är det ens?! Basfödan i makrobiotisk mat ”är hela korn av olika sädesslag, lokala grönsaker efter säsong, bönor/bönprodukter och sjögräs.” När det kommer till ayurvedisk mat så ”utgår man ifrån att allt, även människor, består av tre energier, även kallade doshor: vata, pitta och kapha”.
Ja och raw food, det är mat som ingen ens bemödat sig med att tillaga.

Detta kanske funkar för alla hälsohipsters där ute som drömmer om evigt liv och inte har familj, men det funkar inte för en småbarnsmorsa som bara vill få lite lyx i vardagen. Detta är typ det SISTA jag vill äta när jag får en stund borta från ungarna. Detta är ingen lyx, det är en bestraffning!

Lyx är att kunna äta choklad utan att smussla eller tvingas dela med sig! Lyx är att kunna ligga och äta chips direkt ur påsen utan att nån kommer och snyltar. Lyx är att kunna dricka cola utan att vara tvungen att dricka ur en kaffekopp. Lyx är att äta lass direkt ur förpackningen, för du har ändå tänkt att äta upp allt.

Det är snask, gotterier och onyttigheter man vill ha. Inte rawfood, bönor eller olika sädesslag. Gräs finns i parkerna, vill man lajva ko så kan man gå dit. Skiten Centralbadet serverar skulle ungarna inte vilja äta om jag så kastade maten på dom. Då kan jag lika gärna äta det hemma. (But I would never)

Nä, om jag vore ni skulle jag tänka om. Visst, behåll den där hälsosupervitaminnyttiga menyn, men lägg till en för småbarnsföräldrar. En med transfetter, socker och kolhydrater, för det är lyx för oss.

blogg100 nr. 12

Annonser

2 thoughts on “Från en vädjande förälder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s