Ofrivilligt samboende

Det finns en viss klick av människor på Facebook (och övriga sociala medier) som glatt delar länkar som går ut på att hetsa på stämningen mot flyktingarna. Vi känner alla till dom och gör du inte det, ja då är du antagligen en av dom.

Dom väljer dom konsekvent att bara posta sånt som är negativt. Inga solskenshistorier ska fram, inget som visar på att dessa flyktingar är människor med hjärta och samvete som vi andra. För då kan ju folk få för sig att det är ok att ta emot flyktingar och det är ju verkligen inte meningen. Fast det erkänner dom så klart aldrig. För ”dom är ju inte rasister heller!”

De menar på att dom bara vill ”visa vad som händer i landet” och att dom ”minsann hade gjort detsamma om en vit, svensk man hade rånat/våldtagit/misshandlat”. Fast grejen är att dom inte gör det, det är bara en bekväm ursäkt för att freda sig mot rasistanklagelser. För så fort vita svenskar anklagas för något är det ”vänstervridet” och media ”mörkar fakta” och allt slutar ändå med att det är muslimernas fel. För det är ju så det står i ”sanningssägarnas bloggar” och i den ”enda media som inte blundar för sanningen”, dvs skitsidor som t.ex. Avpixlat och Fria tider.

Just nu är det bråk på asylboenden som är grejen. Som vanligt är snacket att ”dom ska vara tacksamma” och att dom ska ”tillbaka till sitt eget land om det inte duger” osv. Ni vet, det klassiska.

Det dessa människor inte verkar få in i sina oempatiska och trångsynta hjärnor är, att det sällan blir konfliktfritt när man buntar ihop ett stort antal okända människor med varandra. Oavsett nationalitet och religion.
Detta är dessutom människor med olika typer av trauman, människor som har flytt i flera månader, som lidit förluster samt sett och upplevt saker vi aldrig skulle önska vår värsta fiende. Självklart blir det inte oproblematiskt att låta dessa människor bo tillsammans.

För alla människor är olika, vi har olika grader av tolerans, tålamod, medmänsklighet, hänsyn och finkänslighet. Att bo ihop med t.ex en kompis kan vara nog så svårt och då är det ändå med en person, som man dessutom känner och tycker om. Det är sällan samboenden enbart är sockervadd, hubba bubba och enhörningar. Konflikter uppstår och det är olyckligt när det går så långt att någon skadas, men det handlar fortfarande inte om nationalitet.

Ta istället ett stort antal män, som kommer från olika länder och därmed svårigheter att kommunicera med varann. Män som inte känner varann och har olika vanor och rutiner, som ska äta, sova och leva tillsammans. Det är naivt att tro att det kommer ske utan konflikter, önskvärt ja, men naivt. Det är inte så vi människor fungerar och det spelar ingen roll varifrån vi kommer eller vilken gud vi väljer att tro på.

Att sen ta dessa konflikter och använda som bränsle för att elda på hatet mot flyktingarna, det är bara tragiskt. But then again, att vara rasist är rätt tragiskt det med.

Annonser

2 thoughts on “Ofrivilligt samboende

  1. Det är hopplöst att se det här och veta att det inte är någon idé att gå in och argumentera emot dem, för de har redan bestämt sig. Såg på facebook en diskussion under ett inlägg av viralgranskaren. Det var tre olika videoklipp som cirkulerat som exxempel på vad ”invandrare gör mot oss svenskar”. Alla klippen var flera år gamla, från andra länder än Sverige och de som utfört brotten var dömda och straffade. Det hindrade inte kommentatorerna för att säga att ”det spelar ju ingen roll var klippen är ifrån och när de är ifrån, de visar ändå hur de där invandrarna är…” Alltså i samma genre som ”Det spelar ingen roll att det är falskt, det är ändå hemskt och det skulle kunnat vara sant…”

    1. Jo, jag har sett både filmer och tillhörande kommentarer. Det är lustigt att det alltid är vi som som ”öppna ögonen” när dom själva vägrar se fakta som presenteras för dom.
      Det är som du säger, dom har redan bestämt sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s