Vi synar er bluff

Med tanke på det som hände i Köln för ett tag sen dyker det upp lite inlägg här och var om att ”vi måste göra nånting”, vi ”måste våga prata om det” och ”var är feministerna nu?!” Män spelar in videos om hur vi ”daltar med brottslingar” och att vi ”försvarar förövarna”.

Det är det ingen kvinna som försvarar rasifierade våldtäktsmän, tvärtom så tror jag att vi alla är överens om att förövaren ska straffas. Vi är också överens om att straffen inte alltid är tillräckligt hårda och att förövarna slipper för lätt undan. Om de ens blir dömda. För det är ju en annan del av problematiken, att vi inte ens blir trodda när vi anmäler. Fokuset hamnar på vad vi har för kläder och om vi var berusade.

Däremot fördömer vi svansen av rasism som följer detta. För det är alltid ”muslimernas fel” eller ”flyktingarnas fel” när övergrepp sker av en eller flera rasifierade män, men när en vit man är förövare är det en enskild individ. Vi behöver aldrig fördöma vårt folk när personer som lasermannen härjar eller när knivmorden i Trollhättan inträffade. Ingen förväntas ta avstånd.

Sen är det patetiskt, att så många män plötsligt bryr sig om mäns våld mot kvinnor, så fort det handlar om utländska förövare. Då kommer de som vita riddare och ska rädda oss från allt det ond, dvs rasifierade män. kan de komma och skrika om att man ska respektera kvinnor och att vi ska kunna gå fredade överallt.

Men när sen som kvinna tar upp att man tex blivit upptryckt mot väggen på krogen av en blond man, då har man plötsligt varit utmanade och tease:at mannen, eller så får man höra att ”med den där u-ringningen så ber du ju om det”. Då är det fan inget snack om att kvinnor ska respekteras.

Och sen bryr dom sig igen, om det är en rasifierad man som gör fel alltså. ”För dom ska inte komma hit och röra våra kvinnor!” (Och vad då våra, vi kvinnor är fan inga ägodelar!) För då blir dom arga och spelar in you tube-klipp. Inte nog med det, de tar sig också friheten att fråga ”vad vi feminister gör”?! Vi gör ju för fan inte annat än att tjata om mäns våld!! Det är ständigt på vår agenda. Vi pratar om det HELA TIDEN!

Sen ska vi inte glömma att det finns en gemensam nämnare när det kommer till sexuellt våld. Den stavas m-ä-n.

Så lilla bubben, sitt ned i båten och håll käften. Vi ser igenom din falska omtänksamhet och ser den för var det är, illa dold rasism.
Vi synar din bluff.

 

Annonser

One thought on “Vi synar er bluff

  1. Håller med helt och hållet. Exploderar var gång jag hör någon säga ”våra kvinnor” för det avslöjar alldeles tydligt hur kvinnor är ett objekt som ägs, och äger du kvinnan (om det är en av ”våra kvinnor”) så gör du vad du vill med henne, men nåde om någon av ”de andra” gör nått…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s