Men pensionärerna då?!

Läste att barn under 18 år ska få gratis medicin. Jag reagerade positivt, då jag tycker att barns medicinbehov inte ska påverkas av sina föräldrars inkomst. Det finns alltför många familjer som kämpar för att vardagen ska gå ihop, ett barns sjukdom ska inte vara (ytterligare) en ekonomisk börda.

Skärmklipp

Man kan ju tycka att de flesta skulle se detta som en positiv sak. Att vi har en så god välfärd som tillåter detta, men nej. Genast kommer folk och brölar det klassiska. ”Aaah men PENSIONÄRERNA då?! Dom som har byggt upp vårt land!”

Jag tänker lite olika saker när jag hör detta ”argument”, för de som brölar högst, är ju oftast de som egentligen bryr sig om pensionärerna minst. För kollar man kommentarerna under artikeln, så handlar det om att det bara borde gälla ”våra egna”. Åh, detta härliga rasistiska land. Är det detta som våra pensionärer byggt upp?

Skärmklipp

Jag blir så jävla less! Ska vi verkligen göra skillnad på barn och barn? Kan vi inte bara glädjas åt att alla barn som kan dra nytta av detta istället? Måste ALLT hela tiden handla om vi och dom? Och måste ALLTID pensionärerna användas som ett slagträ i debatten?

Skärmklipp

Barn ska aldrig ha vuxnas problem, de ska inte behöva hantera vuxenheten. Barnen är vårt ansvar och det är vi som får tala och kämpa för deras behov. De ska inte ställas mot varann, de ska inte heller ställas mot andra grupper. Vi ska tillhandahålla det dom behöver. Det är vår skyldighet som vuxna människor.

Det må så vara att pensionärerna byggt upp vårt land, men nu är barnen som ska bygga vidare.

Annonser

6 thoughts on “Men pensionärerna då?!

  1. Personligen tycker jag att det är jättebra att alla barn får gratis medicin, subventionerade glasögon med mera. MEN jag tycker också att pensionärerna – som jag tillhör – skulle ha åtminstone ordentligt subventionerade mediciner OCH glasögon. Det har vi inte. Men vi betalar högre skatt än andra… hur nu det går ihop.

  2. Intressant att de tar för givet att det är asylsökande barn som kommer att vilja ha medicin, men inte asylsökande pensionärer? Det är ju faktiskt äldre personer som kommer hit med… Jag blir så ledsen över Sverige som tag för tag tar större och större kliv in i SDs rasistiska lervälling…

  3. Grupper ska inte ställas mot grupper. ALLA borde kanske få gratis medicin eftersom medicin är dyrt. Men att prioritera barn är i alla fall ett bra beslut. Barn har ingen möjlighet att betala och ska inte få medicin utifrån hur mycket pengar familjen har eller inte har. Asylsökande, barn eller ej, ska självklart få samma hjälp som vem som helst! Folk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s