Julestrid i juletid

Tänk att julen, som sägs ska vara barnens högtid, en tid av vänlighet, omtanke, familj och vänner, god mat och gemenskap. Kollar man runt på sociala medier, så är det allt annat än det.

Det rasas till höger och vänster, spottas och fräses, förolämpas, hatas och det ena utbrottet avlöser det andra. Argument utan någon som helst tyngd eller källa haglar över kommentarsfälten.

Är det stress som gör att folk går bananas så fort julen närmar sig? Är det mörkret som gör att dessa människor beter sig som idioter? Är det julmusiken som gör att människors intelligens kollapsar? Vad är det som gör att folk blir upprörda och kränkta över varje liten skitsak.

Det vrålas över julkalendern. J-u-l-k-a-l-e-n-d-e-r-n. Det är tydligen ohyggligt upprörande att årets (precis som alla andra år) inte passar varenda unge (enligt föräldrarna). Om det nu är ett sånt problem att era barn lider så över ett program som är 15 minuter långt, då föreslår jag att ni lär dom byta kanal.

Ja, sen det ju julvärdar, Luciatåg, Kalle Anka, årets glögg, årets julklapp osv. Ni vet, det gamla vanliga. För detta fenomen kommer årligen, det är inte bara i år vi får glädjas åt idiotin som frodas kring jul.

How about ta ett steg tillbaka och reflektera om dessa saker är värda att bli så arg över. Om det verkligen är nödvändigt att helt öppet visa upp sitt moraliska förfall. Känns det som en hjärtefråga att hata på kända och okända människor?

Julen kan ju faktiskt vara skittrevlig, det finns ju alla förutsättningar. Hänga med vänner och familj och äta god mat. Ge en och annan julklapp om man vill det. Sega i soffan, äta julgodis och titta på tv. Slappa och ha det gött helt enkelt.

Det är ju betydligt trevligare än att sitta och gorma om att Gina Dirawi minsann inte passar som julvärd. Hon ska ju liksom bara presentera programmen och tända ett ljus. Inte rädda världen (även om det vore jävligt välkommet).

Sen finns det ju dessvärre de som inte har den möjligheten att ha det lika gött och där finns också möjlighet att hjälpa till. Finns mängder av olika organisationer och även privatpersoner som man kan kontakta. Förra året la jag upp några tips för det här.

Vad hände med det där att vi ”ska vara snälla vid jul”, eller är det nåt som vuxna bara tvingar på ungarna. Det gäller väl oss alla? (Och så klart inte bara runt jul)

Annonser

En reaktion till “Julestrid i juletid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s