Vuxna, inte så bra förebilder

Aldrig är kristendomen så jävla viktig som vid skolavslutning och luciafirande. Det skriks och gormas om både det ena och andra. Ja, de vuxna då alltså, barnen bryr sig inte så nämnvärt. Kidsen är nöjda så länge dom får sjunga och hänga lite tillsammans, oavsett anledning. Det är inte så att dom skriker om att ”VI SKA VÄRNA OM VÅRA TRADITIONER!!” eller att ”VI ÄR FAKTISKT KRISTNA I DET HÄR LANDET!!”

Gina Dirawi blir julvärd och all hell breaks loose. Skolavslutningen ska firas i skolans aula istället för i kyrkan och det kollektiva vuxenraseriet är ett faktum. Ett Luciatåg har inga peppakaks-gubbar och dom vuxna finner inga  ord (eller ja, de finnar massor av ord. Ord som jag helst inte upprepar här) för detta föräderi. Föräldrar blir inte inbjudna till Luciafirandet på förskolan och genast är allt muslimernas fel.

Det kvittar liksom att Gina Dirawi får jobbet för att hon är kompetent, eller att aulan tar in fler människor är den lilla lokala kyrkan, eller att ingen av ungarna faktiskt ville vara pepparkaksgubbe, eller att det finns barn som känner sig otroligt obekväma med att uppträda inför en grupp.

Så många vuxna människor som i ett nafs blir som grottmänniskor. Det är som om all vett och sans, om det ens fanns nån från början, försvunnit helt. Kvinnohatet och rasismen frodas i kommentarsfälten, versalerna och utropstecknen tar upp större delen av meningarna och detta är v-u-x-n-a människor.

Och ”allt de gör” med sitt kvinnohatiska, rasistiska skitsnack är att ”värna om våra kristna traditioner. För barnens skull.” För barnens skull?! Asså jag vet inte, men jag har inte sett eller hört en enda unge protestera mot dessa grejer. Och jag vettefan om de i så fall skulle göra det på samma vidriga sätt som sina vuxna förebilder.

Sen tror jag att dessa tillfällen egentligen bara är ett tillfälle för många av dessa rosenrasande personer att få spy ur sig sitt hat. Jag tror inte att de egentligen bryr sig om själva sakfrågan, för många av dom är inte ens ”drabbade”, dom dyker bara in i elden och slänger på mer kol. Hata! Hata! Hata!

Det är pinsamt att se. Hur ska vi kunna begära kidsen att vara snälla mot varann, om vuxna sitter och hatar på allt och alla. Vad sänder det ut för signaler? Och vad spelar dessa saker för roll, egentligen?

Det är inget nytt att barn gör som vi gör och inte som vi säger.

 

Annonser

One thought on “Vuxna, inte så bra förebilder

  1. Allt det här gör mig så förbannad. Traditioner upprätthålls av dem som firar dem, så om du vill behålla dem så får du ordna det. Men i de här diskussionerna finns bara mängder av hatare som tycker att andra ska ordna deras traditioner så de bara kan njuta av dem utan att behöva engagera sig… Själv vägrar jag jul, så här blir det tacos och TV-spel istället…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s