Kvinnoproblem är inga problem

Jag kan inte riktigt släppa detta med förlossningsskadorna som drabbar 50% av alla kvinnor i Sverige. Det är en obehagligt hög siffra, vad som är ännu mer obehagligt är att så många av dom inte tas på allvar. Det man får höra är att ”det är normalt”. Kvinnor lever med besvär och/eller smärtor och det ska då vara ”normalt”?!

Gillar verkligen inte det ordet.

Och nej, man ska inte behöva vara rädd för läckage för att man skrattar, hostar, springer eller t.ex. bara är lite nödig. Man ska inte behöva leva med ett smärtsamt bråck. Man ska inte behöva stoppa upp fingrarna i fittan för att kunna bajsa, ha ett öppet sår i underlivet, tappa sexlusten, drabbas av depressioner osv.

Framför allt ska vi inte behöva bli skrattade åt, klappade på huvudet och tillsagda att ”det är normalt”.

Jag kan skriva hur mycket som helst om detta, men jag tänkte istället visa kvinnors upplevelser. Statistik är så jävla opersonligt och vi förtjänar mer uppmärksamhet än att bara hamna som en siffra i en tabell.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 66 666 6666Det är verkliga problem, för verkliga kvinnor som förtjänas att tas på allvar. Och som förtjänar att bli informerade om att allt inte alltid blir sockervadd, hubba bubba och enhörningar efter förlossningen.
Informera, hjälp och framför allt, ta ansvar!

Annonser

One thought on “Kvinnoproblem är inga problem

  1. Det är helt sjukt hur mycket som är ”normalt” när det gäller kvinnors problem. Själv har jag fortfarande problem med ryggen efter att jag fick ett ”roterat bäcken” efter mitt andra barn. För 14 år sedan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s