Börja sparka uppåt!

Något jag, tyvärr, ser  och hör rätt ofta är människor som tycker det är kasst att ”vi ska hjälpa massa romer när vi inte ens kan ta hand om våra pensionärer”. Jag fattar inte det resonemanget riktigt, det går inte ihop för mig. För det ena utesluter inte det andra, det är inte hjälpen till romerna (eller andra utsatta) som gör att pensionärerna har det dåligt.

Och varför väljer man att sätta två utsatta grupper mot varann? Är inte det bara urbota dumt? För grejen är att vi egentligen har tillgångar att hjälpa båda. Faktiskt.

För är det inte vettigare att i så fall sätta dessa grupper mot tex direktörers fallskärmar, orimligt höga löner eller varför inte Nuon? Där det faktiskt finns mycket pengar att hämta? För pengar finns ju uppenbarligen, de är bara jävligt skevt fördelade och det ska inte romerna eller nån annan utsatt grupp behöva stå till svars för.

Gå på politikerna, sparka uppåt. Det är där som skillnaden kan göras.

Det är politikerna som slarvar bort pengar på dåliga affärer (som tex Nuon), det är politiker som delar upp tillgångarna och det är politikerna som har en löneutveckling som ligger över alla andras yrkesgrupper.

Sparka alltid uppåt.

Annonser

One thought on “Börja sparka uppåt!

  1. Eller hur! Börja till exempel ta ut skatt på finansiella affärer över nationsgränser, som flera av EUs medlemsstater redan gör. Det räcker nog både till pensionärer, EU-migranter och kanske till och med till vård och skola…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s