Kolloidalt silver – mirakelmedlet som botar allt

Jag ska börja med att erkänna att jag inte har egen erfarenhet av detta, har inte testat och kommer inte att testa då min känsla är att det är kvacksalveri på hög nivå. Men det är mycket prat nu om kolloidalt silver eller silvervatten som det också kallas. Mycket p.g.a att denna artikel sprids på Facebook just nu, ”Tusentals sjuka får nytt hopp”. Där står det bl.a att ”Kolloidalt silver är förbjudet som livsmedel. Kroppen kan ta skada, enligt svensk medicinsk expertis.” Detta förnekas naturligtvis från silversidan, de ser det som att artikeln är ett beställningsjobb från Läkemedelsverket. Vilket inte riktigt går ihop, då Läkemedelsverket inte säljer några preparat utan egentligen är en kontrollenhet som kollar att de preparat som säljs håller det de lovar.
SkärmklippSkärmklippSkärmklipp

Personligen tror jag att det är ren och skär bullshit och att det är människor som tjänar pengar på andras desperation. Anders Sultan, som äger Ion silver, omsatte förra året 8.5 miljoner kronor med en vinst på 1 miljon kronor. Så ja, uppenbarligen finns det pengar i detta. Dessa ”invigda” personer säger att det botar det ena och det andra (lite som Aloe vera-folket), bla Borrelia, Malaria, MS, Bältros, KOL, Cancer t.o.m Ebola, men även lättare sjukdomar som magsjuka, förkylningar, svamp i underlivet osv. ”Det är inte så svårt att bli fri cancer.

Skärmklipp

Just Cancer är ju en intressant grej. Tänk att så många verkar dö av denna hemska sjukdom fast de inte behöver då det tydligen räcker med att dricka lite vatten med pyttepyttepyttepyttepyttepyttepyttepyttepyttelite silver i. Tänk att cancerpatienter idag dör, helt i onödan när ett botemedel för Cancer finns!

Jag tror verkligen inte att vatten med lite tungmetall botar speciellt mycket. Jag tror inte heller att det är nån konspiration, alternativ medicin slutar vara alternativ när industrin märker att det funkar. De plockar upp det och använder det istället.

Fettdoktorn (ni vet hon som tror mer på anekdoter, rykten och egna erfarenheter än forskning) säger Eftersom cancerceller bara kan förbränna socker, och inte fett, vore det rekommendabelt att också äta LCHF, förutom D-vitamin och kolloidalt silver, om man inte vill få/ha cancer.” Sug på den lite, ”/…/ om man inte vill få/ha cancer.” Känns inte det bara jävligt förminskande?! VEM FAN VILL HA CANCER?!

Anders Sultan skriver om olika sjukdomar som silvret är bra mot, tex Cancer: ”Cellerna vet helt enkelt inte vad kroppen vill att man ska utföra. Silverjonernas förmåga att få celler att dedifferentiera visade sig fungera även på cancerceller med det resultat att tumörerna löstes upp och blev till stamceller. Det finns exempel på kvinnor som diagnosticerats med bröstcancer, som efter diagnosen börjat dricka kolloidalt silver. När det sedan blivit dags för operation, har kirurgerna inte lyckats hitta cancersvulsten längre!
Om CF: ”cystisk fibros, en lungsjukdom som ger upphov till nedsatt lungkapacitet och ärrvävnad i lungorna, går även den bra att behandla med kolloidalt silver.” Givetvis kan man behandla allt med KS men det betyder ju inte att det ger någon som helst effekt.
Om Förkylningar; ”Människor som dagligen dricker några teskedar kolloidalt silver upptäcker att de inte får förkylningar lika ofta som tidigare. Det mest effektiva sättet att ta kolloidalt silver på inbegriper att man håller vätskan i munnen några minuter. Då sugs nämligen silverjonerna upp via den sublinguala delen under tungan, och transporteras direkt ut i blodomloppet.

Alltså jag orkar fan inte. Just förkylningar känns ju rätt harmlöst för där finns det ju mängder av huskurer som inte heller har någon bevisad effekt och vi kör på dom ändå. När det kommer till allvarliga sjukdomar är det värre, han spelar på människors desperation och det är något överjävligt osmakligt att göra det.

Men visst, det har en viss antibakteriell verkan och det är därför det används inom vården, som bakteriehämmare. Fast det verkar nu som att ”silvret kan orsaka bakterier som är motståndskraftiga mot antibiotika”. Livsmedelsverket varnar också för kolloidalt silver, ”det kan ha skadliga hälsoeffekter, särskilt om man under längre tid använder produkter som innehåller kolloidalt silver eller silverföreningar.”

Det är en sektliknande tro många har till detta silver

SkärmklippSkärmklippSkärmklipp

Går man med i gruppen Kolloidalt Silver 2.0 på Facebook, får man läsa om folk som fått bättre syn och mörkerseende, botat bältros och tagit bort urinvägsinfektioner, hjälpt mot torr botten samt astma, nagelsvamp, ringorm, tar bort svampsjuka på jordgubbsplantor, Aftablåsor, öroninflammation, hosta, förkylning, sårläkning, tandkräm, ansiktskräm, peeling, reducerande av tandsten, hålläkning, mollusker, öroninflammation på hundar samt sambo, magsjuka, eksem, tagit bort allergier, svårbehandlad urinvägsinfektion, springmask, Kol, herpes, bihåleinflammation, blivit av med lus på tomatplantorna, klåda, tandfickor som minskar betydligt, hund med magsjuka och blodig diarré, öronsvamp på hund, hacksår på höns samt motverkar parasiter i hönshuset, sminkborttagning, brännskador, blomvatten, fibromyalgi, vaglar,
Kvalster och kvalsterallergi på hund och katt
,
öronskabb, mot tunn livmoder, njurbäckeninflammation, kronisk svamp, underlättar att bli gravid, influensa, cancer.

Det är bara att gratulera men det vore helt klart intressant hur många av dessa som blivit botade genom att enbart använda sig av kolloidalt silver, dvs ingen annan behandling alls. Jag tror att det är få, om ens någon.

Det är ju onekligen ett mirakelmedel utan dess like! Tänk vad vi, utanför denna silversekt, missar. Hur sjuka vi är fast vi inte behöver och att sjukvården vägrar använda sig av detta och istället låter oss gå omkring med obotliga sjukdomar helt i onödan.

Vad jag tänker? Placeboeffekten är också en effekt.

Annonser

13 reaktioner till “Kolloidalt silver – mirakelmedlet som botar allt

 1. Intressant att du först skriver ”har ingen erfarenhet”, sen ”ren och skär bullshit”. Tycker du att vi överhuvudtaget ska ta något du skriver på allvar ?

   1. Att vatten med lite tungmetall i skulle bota alla de saker jag skrivit upp, verkar för mig vara rena mirakelmedicinen. Jag tror inte att det är en konspiration av läkemedelsindustrin, jag tror inte att det är en sammansvärjning av diverse myndigheter som gör att det inte används i vården. Jag tror att det är så enkelt att det inte fungerar på det sätt ni tror att det gör.

 2. Desutom är det väl så att allt det där silvret som passerar genom kroppen och ut med avfallsvattnet orsakar miljöskador på vår natur? Kvacksalveri, sannerligen!

 3. Vi har det normalt i kroppen, och du kan varken överdosera kolidals silver vatten och sedan BOTAR är ett starkt ord. Jag har både reumatiskt, allergi och knappt något imunförsvar. Men då jag får en dålig svacka så hjälper silvervatten mig makalöst bra. Min dotter har en allergi som visar sig bara genom att det fräter på snippan för att hon ätit något hon inte tål. Och silversalvan var det ÄNDA som hjälpte då hon var bebis. Och i desperation så prövar man allt för att ens barn ska slippa ha ont och lida. Och det är bara sverige som inte tillåter silver inom vården fast många har sagt att det skulle hjälpa. Så samma som björktikka, kamomillete och andra saker hjälper det i längre törner. Sjukdommar blir bättre och i viss form försvinner. Men det handlar inte bara attdricka kolidalt silver utan att ta hand om kroppen och hjälpa kroppens strid.

  1. Ja hahahaha. Men hin är ju feminist herregud. Råkade glida in på denna genom en patetisk artikel nån felat hahaha.
   Ja och tro mig Tuss……jag behöver INTE detta hahahahahahahahaha.
   Ja jösses.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s