Skärp er för fan!

Så var det dags igen, detta vansinnesrasande som kommer så fort vi ska ta bort något som kränker våra medmänniskor. Ordet [n-ordet]-kung ska tas bort i Pippi Långstrump och vuxna, vita människor skriker om censur. Naturligtvis sätter detta också igång försvarandet av [n-ordet]bollar också. FÖR DET HAR ALLTID HETAT SÅ!! Please …

Alltså, skärp er för fan. Svenskan är inte ett fattigt språk, vi har mängder av synonymer ni kan använda er av. Testa, det är inte så jävla svårt att använda dom istället. Visa att ni är bättre människor än att ni medvetet behöver kränka andra människor.

”Rimliga” reaktioner liksom:

Skärmklipp

SkärmklippSkärmklippSkärmklippSkärmklippSkärmklippSkärmklippSkärmklipp

SkärmklippSkärmklippSkärmklipp

”Lägg inte in nutid i dåtiden. Förändra inte historien till något den inte var! Otroligt korkat gjort!” Jag vet inte om detta blir som att avslöja att Tomten inte finns för en 5-åring, men vet ni om en grej? Pippi är en fiktiv person! Hon finns inte på riktigt, inte hennes pappa heller! Det är en sagobok och inte vår egen historia.

Chilla. Det är inte ni vuxna som är Pippis målgrupp barnen är målgruppen och de bryr sig inte ett skit. Det är inte en issue alls för dom. Bara för vissa vuxna. Vita vuxna. De har t.o.m mage att påstå att [n-ordet]-kung hör till den svenska kulturen?!

Och Astrid själv sa:

Skärmklipp

Jag skulle nog vilja påstå att det är inte vi som är ok med detta som har problem, det är ni som så febrilt kämpar för att få använda er av n-ordet. Det är ni som har problem.

Känner ni att detta är en rimlig sak att slåss för? Känner ni er som bra människor när ni höjer era röster för att få använda er av kränkande, rasistiska ord? Känner ni att ni stolt kan slå er för bröstet och berätta för era barn, att ni minsann tog fighten för n-ordet? Grattis! Då har ni tappat all min respekt.

Jag har NOLL respekt för de som kämpar för att få säga n-ordet. NOLL JÄVLA RESPEKT!! Ni förtjänar den inte.

Annonser

2 thoughts on “Skärp er för fan!

  1. Det här är så idiotiskt att jag vet inte vad jag ska säga. Vita vuxna som på fullt allvar tycker att deras nostalgiska minnen är viktigare än barn som kränks. Vad är det för fel på folk egentligen????

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s