Laxgryta med saffran

Jag älskar verkligen grytor och soppor av alla de slag, både att äta och tillaga och tänkte ge er ett tips om en jättegod laxgryta som dessutom är väldigt lättlagad. Du kan använda de grönsaker du tycker om och kan med fördel tillsätta t.ex. lite räkor. Jag gör en dubbel sats, för det är skönt att ha klara matlådor och det är bara att dubbla ingredienserna i receptet.

Om du vill kan du servera med ris eller potatis, eller så kan du göra som jag och använda dig av mycket grönsaker så den blir tillräckligt matig och mättande ändå.

Detta behöver du:

1400 g lax

1 förp krossade tomater

1 st paprika

1 st gul löl

2 klyftor vitlök

fiskfond (alt en tärning fiskbuljong)

½ zuccini

½ aubergine

ca 10 cm purjolök

1 pkt saffran

 ½ dl vitt vin

cayennepeppar

Så här gör du:

Börja med att grovhacka alla grönsaker. Det är inte så noga och behöver inte vara så jämnt och snyggt.

2Fräs alla grönsakerna i en gryta med lite olja, krydda med cayennepeppar och saffran och fräs alltsammans några minuter.

3Häll i vinet, fiskfonden och de krossade tomaterna och låt allt puttra i ca 20 minuter.

4Skär laxen i bitar och lägg ned i grytan.

5Låt puttra ca 15 min tills laxen är färdig.

6Klart!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s