Dagens högsta röster på Facebook

Mycket kan man säga om Facebook men det är sällan händelselöst där. Många åsikter som ryms, inklusive mina egna. Många röster som vill höras. Idag var en dag likt många med mycket diskussioner.

Bla en man, som i en tråd om ett offer för sexuellt övergrepp, som kände att han ville lätta på hjärtat och erkänna sig skyldig till detta. Skyldig till brottet som polisen la ned förundersökningen till. Jorå, han var skyldig serru, offret hade rätt, han har ju insett att han gjort fel och därefter blivit feminist. Det fick han lite ryggdunk på … Tack och lov inte av alla.

En annan kände för att återigen sparka lite på tiggare, pga alla dom har iPhones och BMW´s, märkeskläder och egentligen rätt bra. Jo, dom är ju organiserade också! Som om det skulle göra saker och ting bättre för dom. Människohandel? Hört talas om det. Inte en trevlig grej. Man är jävligt utsatt om man råkar ut för det. Oavsett mobiltelefon och om man råkar få skjuts av en BMW. Och varför är det alltid iPhones och BMW`s? Varför aldrig en Nokia eller Volvo?

En tredje snubbe kände behovet av att berätta att vi kvinnor sätter på oss ”masker” när vi sminkar oss, för vi har låg självkänsla. Det var för att dölja vem man är. Inte för att förstärka drag man redan har, för att det är kul eller för att man känner sig fin. J0, det var också för att vara fin i männens ögon och för att andra ska tycka man ser bättre ut än vad man egentligen gör. Inte för sin egen skull.

Den fjärde tyckte han var utsatt för ”omvänd rasism” då hans kunder blev arga när han inte kunde hjälpa dom. Dom kallade honom bl.a ”potet”, vilket betyder potatis på norska, då han verkar vara bosatt i Norge. De kallar honom även saker han inte förstår, på deras eget språk.  Detta för att han inte har möjlighet att hjälpa dom med det dom vill ha hjälp med. Jorå, han påstår på fullaste allvar att vara utsatt för arga kunder är rasism. Som vit, privilegierad man. Joråsåatteh …

På Facebook är det aldrig tyst.

behold

Inlägg 95 i Blogg100
Annonser

2 thoughts on “Dagens högsta röster på Facebook

  1. Vissa dagar orkar jag inte ta in all idioti som florerar på nätet. Och vissa inlägg, som jag tycker är kanonbra, undviker jag att läsa kommentarerna till. För att jag bara vet att det kommer att finnas en vit kränkt man där som skriker; ”Men JAG då, allt ska ju handla om MIG!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s