En busschaufför det är en sån med … humör.

Eftersom att vi här i hufvudstaden, har förmånen att gratis buss om vi har barnvagn (med tillhörande barn i), så blir det naturligtvis en hel del bussåkande. Att köpa ett SL-kort för 790 kr på föräldrapenning känns mindre lockande. Jag gillar att åka buss och det gör ongen med så det funkar fint.

Vad jag däremot lagt märke till, mer nu när jag har barn, är att många, väldigt många busschaufförer kör rätt dåligt. Den ryckiga körningen, är det nåt dom får lära sig när dom tar busskortet, eller är det nåt dom plockar upp själva? Det är så vanligt att körningen är otroligt ojämn med många hastiga inbromsningar. Idag fick vi lov att vända på vagnen för ongen for från sida till sida. Det är jobbigt för en själv med, en vacker dag åker man väl på en whip lash.

Hastigheten är en annan grej, inte lika vanlig som den ryckiga körningen, men inte ovanlig heller. Det är ju inte så att en har nån lust att ligga i kurvorna när man åker SL-buss. Jag fattar att vissa kanske behöver köra ikapp pga förseningar, men jag är hellre sen än död.

Sen det där med värme och kyla. På sommaren är det så varmt på bussarna, inte en tillstymmelse till AC eller ett öppet takfönster. Man törs knappt sitta ned, för det finns risk för att man går av bussen med två svettfläckar på röven. Å andra sidan vill man ju inte stå heller för då far man runt som en trasdocka.
Vintertid, är det ofta tvärtom. Bussen kan stå och vänta in tid med varenda dörr öppen medan passagerarna sitter och huttrar som dom satt nakna på ren is. Det kommer imma med andedräkten och det börjar blidas is i männens skägg.

Detta är mina observationer. Men det ska sägas att det finns dom som kör lugnt och stadigt med en jämn hastighet, då är det fan en ren fröjd att åka buss!

Inlägg 85 i Blogg100
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s