Att döma hunden efter håren

Kom att tänka på här med att döma folk för deras utseende. Det är något som görs frekvent på tv, bl.a i olika talangshower. Det kommer upp någon på scen som inte följer normerna. Kameran sveper över publik och jurymedlemmar som med sina miner, visar tydligt att dom tvivlar på att den där nervösa stackaren, ens lyckats få på sig kläderna själv.

Men så sätts musiken igång, hen öppnar munnen och det visar sig att hen sjunger som en gud. Publiken tappar hakan och domarna ramlar nästan ur stolen. Kamerna zoomar in på några som tittar menande på varandra, så det ska bli extra tydligt. På nåt sätt tycker jag att det är lite osmakligt. Hela upplägget är att få alla att tycka och tro att personen inte kan ha ”talang”, för det går ju inte om man är äldre, har fula och/eller otrendiga kläder, ovårdat yttre eller vad det nu må vara.

Susan Boyle är ett utmärkt exempel på detta.

Även Paul Potts. Eller dessa två ungdomar, en överviktig kille med en tjej som uppfyller normerna. Ett omaka par där dom flesta undrar vad killen gör där, så visar det sig att han är så jävla grym på att sjunga!

Men det ska erkännas att det känns bra hemma i tv-soffan när dom, med sina röster, ger dessa tvivlare en smäll på käften. Utseende är bara utseende, det avgör inte hur du är som person eller vad du kan.

Inlägg 81 i Blogg100
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s