Nej Gabriella, behåll du dina ”tips”.

Gabriella Bark är nöjesreporter på Nyheter24 och har skrivit en krönika som jag tycker är helt jävla uppåt väggarna. Hon vill lära er män hur ni ska bli ”liggvänliga i sommar”, men även vi kvinnor får ”råd” och hon ger oss lite olika tips. 1 steg fram, 2 mil tillbaka. Jag tror 50-talet ringde och ville ha tillbaka sina värderingar.

Nej, jag tänker inte länka till skiten, däremot tänkte jag gå igenom dessa ”tips”.

”Stängd plånbok = stängda ben

Sommartjejer gillar att vara ute när det är sol. Är man ute när det är sol blir man törstig, blir man törstig vill man ha drinkar. Om jag vill pynta för det själv? Nej. Om jag föredrar att du som kille slutar snåla och i stället langar fram degen? Ja. Gnäller du om att det blir dyrt är det bara att börja spara redan nu.

Kom ihåg: Inte cider, inte öl – drinkar.”

Personligen skulle jag föredra 1. öl och 2. betala min öl själv. Och benen skulle vara stängda även om du bjöd.

”Hur ska du se ut?

Det lömska talesättet ”Var dig själv” myntades antagligen av Quasimodo i egen hög person. Men vill du skippa det ensamma klocktornet och helt enkelt få hem en fräsch sommartjej är det rippad kropp, bränna, tisha, vita Calvin Klein-kallingar och slitna jeans som gäller. En fräsch, sportig parfym på det och du vaknar garanterat upp i en ormgrop.

Och för guds skull – slopa tomteskägget.”

Nej, jag fördrar helt klart en man som är sig själv än nån som försöker vara någon annan. Klä dig i sånt du känner dig bekväm i. Visst det kan vara snyggt med jeans och tisha men det är inte upp till mig att avgöra hur du ska klä dig. Sen det där ”att få hem”, kvinnor ”får du inte hem” , vill dom så går dom hem till dig. Och nej, det blir inget ligga bara för att du luktar gott. Behåll skägget om du vill det, still no ligga.

”Skippa tunga samtalsämnen

Snälla, prata inte om oljeindustrin eller om hur NASDAQ-börsen faktiskt börjar att ta sig. Vem bryr sig? Fröken DD med gröna kattögon framför dig bryr sig inte vill jag lova. Kör lätta samtalsämnen.

Du behöver inte briljera eller skryta – bara få henne att skratta.”

Visst kan det vara skönt med ”lätta” samtalsämnen men det är bara kul en stund, sen vill iaf jag ha ämnen med lite tyngd i. Om en ska lära känna en person kan en inte bara prata väder, mode, MC-märken eller vad det nu må vara. Humor är trevligt och jag skrattar gärna men det är inte det enda jag vill ha.

”One wank a day keeps the doctor away”

Som tjej märker man väl om en kille är sexuellt frustrerad. Han står för nära, är smått röd i ansiktet (du vet att han är det på ett annat ställe också), stönar när han pratar och känns allmänt – överkåt. Snälla utsätt oss inte för detta. Var det ett tag sen? – dra i bananen innan du går ut så har du i alla fall fixat det värsta.”

Runka hur mycket du vill innan du går ut, men oavsett ska du alltid respektera vårt personliga utrymme. Jag vet inte vilka killar du träffar Gabriella, men killar som stönar när dom pratar har jag inte råkat ut för sen Heta linjen.

Nu ändrar hon fokus, nu är det oss kvinnor hon vänder sig till.

”En glad person är en liggvänlig person

Du står sur som en citron och suger på en rom och cola. Tro mig när jag säger att om du inte börjar le så kommer drinken vara ditt enda sällskap i sommar. Alla män älskar glada och spralliga tjejer. Stå och skratta hela kvällen så kommer killarna tro att du är en sån där ”härlig,glad och lättsam tjej”. Låt dem tro det.”

Vad män ”älskar” är rätt ointressant, jag går inte ut för deras skull. Jag är inte en ”sprallig tjej” och tänker inte bli det pga män på krogen. Jag tänker inte låta någon ”tro” något, jag är jag och duger inte det, då duger inte snubben heller. Jag strävar inte heller efter att uppfattas som en ”liggvänlig person”.

”Hur ska du se ut?

”Ingen kille vill egentligen ha en VS-modell”. Jo, de vill de visst. Det är sommar. Kör på bra form, bränna, lyster och läppglans. Se sund, fräsch och fertil ut.

Tänk även på hållningen. Män gillar Beyoncé, inte miss Ostbåge. ”

”Se fertil ut”?! Hur fan ser man ut då? Och vad är en VS-modell? Jag är rätt säker på att jag inte är det men jag är hyfsat säker på att jag duger ändå. Jag tycker också det är viktigt med en bra hållning men det är mer för att slippa få ont i ryggen. Hatar läppglans för det fastnar bara i håret när det är utsläppt. Jag tror män gillar olika och mitt jobb är inte att behaga dom.

”Skin is always in

Bröst, rumpa, rygg eller ben spelar ingen roll, men alla killar gillar hud. Oavsett kroppsform är det inte snyggt att gå omkring som ett levande tält.”

Återigen vad män gillar är ointressant, jag klär mig som jag vill och behagar. Tält eller ej. Här har jag nästan lust att dra till med den berömda frasen ”inte alla män”.

”Ta mycket i den du är intresserad av

Kroppskontakt är det bästa som finns en varm sommarkväll med lite rosévin i kroppen. Att vara fysisk tyder på att du är en varm och gemytlig person. Kläm, vidrör, krama och stå nära. Jag har själv aldrig varit en ”sitta i knä”-tjej, men hört att även den går hem.”

Visst kan kroppskontakt vara härligt men då ska man också vara säker på att den är önskad. Du behöver inte ta i någon för att uppfattas som varm och gemytlig, det går fint ändå. Och nej, jag sitter inte i knä. Jag är 37 år och inte 5.

”Håll inte tillbaka

Håll inte tillbaka i risk för att ”verka för mycket”. En självsäker tjej som kör sin grej klår alla de andra punkterna tillsammans.

Och kom ihåg – sommaren är den enda perioden då man känner sig levande. Resten av året är en lång, kall och mörk väntan. Så passa på.”

Jag håller med. Ingen ska behöva hålla tillbaka, man ska kunna vara den man är och bli accepterad för det. Sommaren är störthärlig men mörka vinterkvällar med tända ljus är fan inte dumt det heller.

Jag tycker att du ska skita i dessa tips och vara dig själv. Hur klyschigt det än må vara så känns det som alla vinner mest på det. Och är inte det tillräckligt för den personen, ja då är det inte rätt person.

Inlägg 72 i blogg100
Annonser

2 reaktioner till “Nej Gabriella, behåll du dina ”tips”.

  1. Hej på dig!!
    Vilken intressant och samtidigt rolig blogg du driver!!
    Jag hade inte tänkt läsa så mycket av detta inlägget, då jag har annat som jag borde göra…. men jag blev fast och kom på mig själv att läsa mer och mer…
    Sedan när jag hade läst så mycket, kände jag att jag ville läsa allting. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s