Varför en del överviktiga väljer bort gymmet

Jag ska idag göra nåt jag inte brukar göra, jag ska skriva om träning. Eller snarare förklara varför jag väljer att springa ute (nåja, lunkar mest fram än så länge) istället för att gå till nåt gym. Varför många tjockisar med mig väljer bort gymmet. Varför en del bara går ett par gånger innan dom ger upp, eller köper nån träningsgrej och kör hemma.

Det är pga blickarna. Dom där blickarna av lite lätt äckel och avsmak, nån eventuell kommentar, himlande ögon, elaka kommentarer sinsemellan osv. För det räcker med att det händer en gång, en enda gång, för att en inte ska komma tillbaka. För det tar mod och kraft att ta sig till gymmet som överviktig. Att klä av sig inför andra, byta om bland andra, duscha bland andra, träna bland andra. Dessa vidriga, usla människor tycker naturligtvis att vi ska gå ned i vikt, vi är äckliga som det är nu. Men vi ska göra det nån annanstans. Någonstans där dom slipper se våra dallrande kroppar.

Sen spelar det inte någon roll att 99% av alla andra som är där är peppande och bra, eller att det 99% av gångerna inte inträffar något. Det räcker med ett tillfälle, en gång för att allt mod och pepp ska rinna ur kroppen.

Ska ge er några exempel på varför många ”tjocka” känner sig obekväma att träna i gym och badhus:

”När jag ser en man på 120kg vandra in för att ställa sig på en crosstrainer och sedan i långsam takt börja trampa igång samtidigt som han flåsar ihjäl sig så brukar jag faktiskt se ner på den personen. Jag tänker saker som ”du har en lång bit att gå”, ”vad gör du på mitt gym din jävla elefant?” och så vidare.”

”Jag känner alltså att jag känner att tjockisar inkräktar på mitt revir när de kommer in på gymmet som jag går på. Och jag undrar om det finns fler som känner som jag.”

”Hatar folk som inte kämpar när de väl har släpat sitt feta arsle till gymmet..”

”Men det ”tjockisar” som jag ser ner på är dem som kommer till tex gymmet och tar hissen istället för att gå upp via trapporna. Om dem har problem med något i kroppen, fine. Men när man ser samma personer på tex en step maskin eller liknande så börjar jag alltid se lite ner på dem.”

”Detta är något som jag länge har hatat. Tjockisar som vägrar att erkänna att de är för lata för att gå ner i vikt. Ofta handlar detta om att tjockisar ofta går till ett gym, ut och går/springer/joggar för att gå ner i vikt. Detta kombinerar de med exakt samma matvanor som tidigare och sedan klagar de för att de inte kan gå ner i vikt. Jag HATAR sådana patetiska människor som kräver att andra ska tycka synd om dem för att de inte kan gå ner i vikt. Tro fan att de inte kan gå ner i vikt om de trycker i sig choklad, pizza, hamburgare med mera varje dag. ”

”Hatar subbor på gymmet som ska ta upp plats på löpbanden fast de inte ens springer sig svettiga. Spring eller kliv av fetton!!!”

”Jag reagerade faktiskt på det här senast jag var på gymmet. Jag brukar normalt sätt ha svårt med tjockisar på stan. Drar alltid nån kommentar om att dom borde gå istället før att ta bussen och att sådanna karaktärsløsa människor inte ska få skaffa barn osv. Jag tycker att fetma endast beror på lathet, vill man gøra nåt åt det så kan man det, såvida man inte är väldigt svag mentalt.”

”Veckans hetaste fråga: hur många tjockisar kommer kravla sig till gymmet till följd av sitt nyårslöfte?”

”Vikarien på spinningen idag var tjock. Jag menar valk-tjock och flåsig. Hon såg ut som en östtysk kulstöterska. Har allvarliga problem att ta hälsotips och flåshurtiga heja-på-rop från personer som har sämre kroppsform än jag.”

”Jag tycker tjockisar på gym är jobbiga för att de generellt sett inte vågar träna ordentligt, dom tar alltså upp mina maskiner som jag kan använda och faktiskt ha användning av. Det gäller iofs vissa skinnys också. Men tjocka människor är äckliga. Eller fetman i sig är vidrig. Idag såg jag kanske de största par lår jag någonsin sett i simhallen, hur fan kan man låta det gå så långt? Skäms man inte?”

”Jag irriterade mig senast lite på en väldigt stor tjej som stod på en sån där vaddetnuhetercrosstrainer utan att använda sig av armarna, blir det inte samma sak som att gå i långsamt tempo?”

Jag är glad över att jag hittat en träningsform som passar mig. Som jag gör själv. Utomhus.

Inlägg 70 i Blogg100
Annonser

9 thoughts on “Varför en del överviktiga väljer bort gymmet

 1. Du går nog på fel gym i så fall. Så där är INTE attityden på mitt gym. dÄr accepteras alla som de är. Unga, gamla tjocka, smala. Har aldrig varken sett eller hört några kommentarer i den stil du redogör för.

 2. Varifrån kommer alla dessa kommentarer? Personligen kan jag bara säga att jag är upptagen med min egen träning på gymmet och ids inte fundera över vad eller hur andra gör, hur de ser ut eller om de råkar flåsa på.

 3. Jag beklagar jättemycket att du och andra skall behöva höra sådana kommentarer eller känna att andra tänker så om er, nej förståelse är bland det viktigaste som finns och människor som behöver träna skall uppmuntras till det och inte ses ned på. Men vi lever ju i ett objektifieringens och ytlighetens samhälle idag så det är inte så konstigt att folk kan ha de tråkiga åsikterna. Jag är jätteglad för alla som vill träna och imponerar mig mycket av alla som har problem med vikten när de finner orken för att göra det – men har också förståelse för de som inte orkar det just nu.

  1. Jag har hittat en träningsform som gör att jag inte behöver gå till ett gym och det är väldigt skönt. Sen är det naturligtvis inte lika illa överallt, men det räcker med en kommentar eller min/grimas för att förstöra det lilla självförtroende en byggt upp.
   Hellre hjälpa än stjälpa.

 4. Jag är glad över vårt lilla lantisgym, det har verkligen hjälpt mig i min löpning. Lite folk, olika sorter. Mkt pensionärer. Några rejäla kroppsbyggare. Några som jag. Alla hjälper alla och ALLA känner alla. Skulle bjuda in dig om du fanns närmre ♥

  1. Åh, vad kul att det är så! Med min löpträning har mitt träningssjälvförtroende bättrats så jag kommer köra löpträning på gym i vinter. Att sätta mål och uppnå dom, det gör mycket. Jag önskar däremot att fler gym var som ditt, så fler vågar sig dit.

   1. Absolut. Löpningen är fantastisk för kropp och själ. Lycka till med dina mål och jag får nog ta och börja följa din blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s