Att använda sig av våldtäkt i reklamsyfte

 

Detta är reklamen för taxijakt.se, det är en ”oberoende tjänst för att beställa eller boka taxi över hela Sverige”. Oberoende eller inte så tänker jag nog hoppa över att använda mig av deras tjänst. Den här reklamen är så obehaglig och fel på så många olika sätt.

Skärmklipp

Det börjar direkt med ”Din dotter är fortfarande oskuld”. What?! Vad har det med nåt att göra? Är det nån slags värdegrund? Är det värsta som kan hända att dottern blir av med sin oskuld? Den enda som har något att göra med dotterns oskuld är dottern själv. Sexualiteten är ens egen och ingen annans.

Sen fortsätter det med ”Men om du skickar henne i en osäker taxi kan det gå fel…” Ok, så ni använder våldtäkt som ett argument för att vi kvinnor ska använda oss av er tjänst? Fy fan så osmakligt. Att använda sig av många kvinnors största fasa i livet, det är så jävla vidrigt och ni borde skämmas! Och ”/../gå fel”?! En våldtäkt är fan så mycket mer allvarlig än ett ”fel”!! Dessutom, en våldtäktsman är en våldtäktsman och dom kör inte för speciella taxifirmor.

Jag håller med vad min kompis Linda hade att säga om saken. ”Fy fan! Åtala alla och ge dem sparken- Idioten som kom på det, idioten som tyckte det var en bra idé, idioten som godkände det, idioten på reklambyrån, idioten på tryckeriet, idioterna som står för den där kampanjen och till sist; måtte taxiföretaget gå i konken. Nu. Tack.

Tack och lov har någon reagerat och anmält reklamen, nu hoppas vi att det ger nåt också.

Och nu kan vissa säga att ”dom lyckats med sitt syfte” att dom skapat ”en snackis” och får mer publicitet. Det kanske är sant, eller så får folk upp ögonen för deras usla val av reklam och bojkottar skiten ur dom.

Det tänker jag göra.

Edit: Mannen bakom reklamen har nu kommenterat  i Dagens media, vilket på inget sätt gör det bättre. ”Bobby Haddad säger till Dagens Media att han själv varit med om en tråkig situation då en närstående blev våldtagen i en taxi. Det var inte kul faktiskt. Det är ju tyvärr så i samhället, hade Taxijakt funnits så hade hon inte blivit våldtagen.” Han använder sig alltså av sin närståendes våldtäkt till sin egen vinning?! Nej, det är inte ok. ”Det var inte kul faktiskt.” Nä, det var det säkerligen inte för henne heller din jävla rövhög!

Inlägg 68 i Blogg100

Annonser

7 thoughts on “Att använda sig av våldtäkt i reklamsyfte

  1. Så jäkla vidrigt. Som att det går att ”solla ut” våldtäktsmän. Och vad ska tjejens oskuld ha med något att göra? Menar de typ att våldtäkten graderas som värre pga att hon inte haft sex innan? Isåfall har de ju lyckats få med lite slutshaming också. Grattis som fan.

  2. Åhhh hur pantad får man vara samtidigt som man marknadsför sig som hjälte och människokännare… reklamen får det ju verkligen att låta som att dotterns oskuld eller icke oskuld är något som drabbar FÖRÄLDRARNA!

  3. Bra skrivet! Och ett exempel på att sk ”hederskultur” finns överallt. Det är en fars ansvar att bevara sin dotters oskuld… Så galet sjukt1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s