Mer logiskt med manshat än rasism

Ett intressant fenomen är det här med rasism kontra manshat.

För så fort en feminist säger att hon hatar män kommer alltid nån provocerad stackare som bah: ”Men alla män är inte dumma!”  eller ”Ah, men din pappa är man, din brorsa är man, din snubbe är man! Hatar du dom också?!” Nej, det är inte heller det som sägs. Här pratar vi män i grupp. Män, som genom att vara män, är en del av patriarkatet (vi gillar inte patriarkatet) och därmed sitter på den sociala, ekonomiska och politiska makten. Det är den delen som feminismen vill ha en del av.

Är du man och feminist? Toppen! Men förvänta dig inga klappar på huvudet för det. Varför? Jo, för att många män får beröm när dom ska ”testa på” att vara kvinna. Som senast, mannen som skulle leva en månad på en ”kvinnolön” och som fick cred för det?! Kvinnor som lever hela livet på en ”kvinnolön” får inte någon cred. Nä, hon får ”skylla sig själv” för att hon valt ett låglöneyrke. ”Varje person är sin egen lyckans smed osv”. Bullshit säger jag, alla har inte samma förutsättningar i livet. Allt handlar inte om vilja.

Vi har även dom kvinnor som blivit psykiskt och fysiskt misshandlade, vi har kvinnor som blivit våldtagna, kvinnor som på olika sätt blivit terroriserade av män och hatar män pga det. Också väldigt provocerande för många. ”För alla män är ju inte så”. Ni har helt rätt men då kommer vi till en fascinerande grej. Nämligen rasismen.

Det är tydligen heeeeeelt logiskt att hata ALLA rasifierade pga EN rövhög, men banne dig att hata ALLA män pga EN rövhög. Tex, du gör en bilaffär med en turkisk person och blir lurad, då är det inte helt ovanligt att man får höra att ”Det går fan inte att lita på turkar”. Du blir rånad av en somalier, då är det att ”Alla somalier är likadana” osv. Någon rasifierad bidragsfuskar och genast är ”Alla rasifierade ett jävla pack” medan svenskar gladeligen utnyttjar svartjobbare och drar av privatsaker som arbetsverktyg på deklarationen.

Och nåt som aldrig händer är, att någon säger ”Fan vad jag hatar alla svenskar” när du blivit misshandlad av en svensk.

Inlägg 48 i Blogg100
Annonser

2 reaktioner till “Mer logiskt med manshat än rasism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s