Ibland är det helt ok att bara hålla käften

Kom att tänka på dessa människor gärna vill uppmärksamma alla på, att dom minsann alltid  ”säger vad dom tycker” dom är aaaalltid ”raka och ärliga”. Alltså, visst är det bra att man kan säga ifrån, tala för sin sak och vara ärlig. Men dessa människor, verkar ofta vara ute efter att berätta sin åsikt, för dom som kanske inte vill höra den. Man måste inte alltid säga vad man tycker, en måste inte alltid vara ärlig, ibland kan man bara vara tyst.

Sen är det inte så ”rakt och ärligt” att prata om personer bakom deras rygg, det spelar ingen roll och du kan ”säga det till dom också”, det är fortfarande skitsnack.

Jag upplever, att dom som har behovet av att ”alltid säga vad dom tycker” sällan har något bra att säga. Det ska ofta påpekas att saker är fel, personer som inte fattar, någon borde ha gjort si eller någon borde ha gjort så osv. Det spelar ingen roll om nån blir sårad, för dom ”säger bara vad dom tycker”. Det verkar inte som att detta behov av att vara ”rak och ärlig” är lika stort när det gäller att säga positiva saker, höja upp människor och ge beröm.

Och ja, jag fattar att ibland måste en ta obekväma samtal och säga saker till personer som kanske inte vill höra det, men det är inte det jag menar nu. Jag tror ni vet vilken typ av människa jag syftar på, dom finns lite här och var och dom tycker otroligt bra om sig själva. För dom gör ju världen en tjänst. Tycker dom. Vissa som kommer i deras väg, ja dom tycker nog inte likadant. En måste inte alltid klampa fram som en stridsvagn, ibland skadar det inte med lite finkänslighet.

Ibland är det läge att hålla käften.

Inlägg 28 i Blogg100

Annonser

2 thoughts on “Ibland är det helt ok att bara hålla käften

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s