Olika stadier i åldersnojandet

Åldersnoja är inget jag lider av, tvärtom jag tycker det är skönt att bli äldre. Jag längtar inte alls tillbaka till 20-års åldern utan trivs bra med mina (snart) 37 fantastiska år.

Tänkte gå igenom lite åldersnojor en del drabbas av.

Du är 30 år och är nojig för att att du är singel, biologiska klockan har gått från tick tack till DING DONG, att du inte vet ”vad du vill bli när du blir stor”, att det alltid är för mycket månad kvar på lönen mest pga krogbesök och taxiåkande. Jag säger njut! Långa sommarnätter ute med vänner, höstiga vinkvällar och en vinter fylld av afterski. Friheten att göra vad som faller en in och ingen att ta hänsyn till. Barn är ändå inget som ska stressas fram.

Du är 40 år en vanlig ålder för skilsmässa, kanske har du karriärångest och kanske känner du att du valt helt fel yrkesbana. Har du barn så kanske dom är i trotsåldern och livet är svårt att få ihop. Du kanske får panik över att dom runt omkring dig verkar ha det så välordnat för sig med familj och villa. Jag säger njut! So what om du skiljer dig/separerar, då får du en möjlighet att bli kär på nytt! Det är inte försent att plugga och byta karriär och oroa dig inte, med denna regering har du många år kvar att hinna testa din nya karriär.

Du är 50 år och kan knappt röra dig utan att värmevallningarna sköljer över och du knaprar östrogen som det inte fanns en morgondag. Du börjar inse att du inte lever för evigt och börjar med yoga för att du fått nåt spirituellt ryck. Rynkorna är mer markanta och så även de grå hårstråna. Jag säger njut! Så fort klimakteriet är avklarat så är det fritt fram att ligga med varann utan att krångla med preventivmedel! (lever du i ett samkönat förhållande så kan ni fortsätta ligga som vanligt) Rynkor är vackert och lider du av håret går det fortfarande att färga över det grå.

Du är 60 år och börjar oroa dig inför pensionen, dina 90-åriga föräldrar, barnbarnen och är mer medveten än nånsin att livet inte varar för evigt. Du vill mycket men kroppen vill mindre och tiden räcker inte till familjehänget, sommarstugan och dom där kulturresorna du är så sugen på. Det är numera inte några gråa strån utan ett fullgrått hår och höga klackar är ett minne blott till förmån för ett par praktiska och bekväma par Ecco. Jag säger njut! Föräldrarna har det finfint på hemmet, dom är ändå knappt medvetna om att du varit där och barnbarnen kommer alltid avguda dig då deras föräldrar aldrig tillåter kakor innan middagen. Resa har du gott om tid till när du slutat jobba och var glad över att du slipper färga håret och förstå att grått/vitt hår är vackert och var glad över att du slipper trippa i dom där jävla klackskorna!

Du är 70 år och ditt blodtryck är lika hög som Persbrandt en lördagskväll. Du börjar fundera på om det är värt att bo kvar i lägenheten/huset eller om det är dags för ett äldreboende nu när lårbenshalsen riskerar att brytas bara du går utanför dörren. Du kanske fixar till dom sista ändringarna i testamentet och känner dig lite ensam då barnbarnen hellre hänger med kompisar än sin gamla mormor/farmor. Du är inte nöjd med hemtjänsten som viker lakanen helt fel och som aldrig har tid att stanna och prata lite. Jag säger njut! Sälj lägenheten/huset och res upp pengarna! Åk till spa-anläggningar runt om i världen eller ta en kryssning i Karibien och se till att må bra. Var glad över att dom där bortskämda barnbarnen inte kommer över så ofta då dom ändå hellre bara vill ha pengar och inte ditt sällskap. Skit i hemtjänsten, var glad för att du slipper städa. Börja knarka! Är det nån gång en ska ta sig en rejäl jävla syratripp är det när man är gammal och ändå inte har nåt att förlora.

Du är 80 år och bor nu på ålderdomshemmet. Du vet att du kanske inte lever så många år till och enda sällskapet du har är när personalen kommer in och byter din blöja. Barnen kommer sällan förbi då dom tycker det är jobbigt att du inte alltid minns vilka dom är. Jag säger njut! Spela roll att ungarna inte hälsar på längre då du stundom ändå är så väck att du rullar köttbullar av din egen avföring. Dom stunder du är klar i knoppen kan du passa på att spana in dom andra på hemmet, det finns säkerligen nåt lammkött i 70-års åldern du kan sätta tänderna i, se bara till att du får tillbaka dom sen.

Du är död och har levt ett bra liv, det enda du ångrade var att du nojade för mycket. Jag säger njut! Äntligen lite lugn och ro!

Blir det ändå tungt och jobbigt ändå, så är det bara att ”gå fort och le så att folk inte ser hur ful du är”, som Lasse Åberg sa.

Inlägg 23 i Blogg100
Annonser

2 reaktioner till “Olika stadier i åldersnojandet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s