Årstidsbeteendet

Våren: Överallt ser man människor som står och blundar vända mot solen och njuter. Caféer börjar försiktigt ställa ut ett par bord som genast blir upptagna av soltörstande personer. På balkonger ser man halvnakna kroppar som desperat försöker fånga upp varenda solstråle som är framme. Fram kommer optimisterna som plockat upp hela vintergarderoben på vintern och slängt på sig shorts och tisha trots att det bara är 13 grader i solen. Det är samma personer som sen svär sig blå när bakslaget kommer med en omgång snö till trots att meteorologerna lovat sol. Hela landet lever upp igen efter en vinter i ide och människor kan se glada ut helt utan anledning. Converse och solglasögon så långt man kan se och folk öppnar upp sig och kan t.o.m börja spontanprata med en okänd person. Om vädret naturligtvis.

Tunnelbanan och pendeltåg går som dom ska, förutom det gamla vanliga signalfel, vagnfel, olyckor och personalbrist.

Sommar:  Varenda uteservering är full av öldrickande människor i alla möjliga åldrar och helt plötsligt räknas man inte som alkoholist för att man börjar dricka kl 12 en vardag. Varje dag. Landet delas upp i två grupper, dom som klagar på värmen och dom som säger att man inte får gnälla på värmen. Parkerna fylls av alternativa förortsmänniskor och söderhipsters som ska hänga med polarna och dricka lådvin, sen när dom dragit vidare ser det ut som en festival dragit förbi. Livet levs utomhus, allt ska vi göra ute. Äta, dricka, vila, umgås, läsa osv. I varenda trädgård rotas det i rabatter, klipps gräs och trimmas häckar. Allt för att behålla grannsämjan. Är det fint väder ska man vara ute annars får man dåligt samvete och innerst inne ber man om en enda mulen dag så man får ligga i soffan och göra ingenting. Inomhus. Det peppas inför midsommarafton som ska firas med en dyngfylla på nåns lantställe, där sill ska ätas, snaps drickas och runt stången dansas. Man kan se människor som har på sig Foppatofflor ute på stan, som om det vore helt ok. 

Tunnelbanan och pendeltåg har problem med förseningar pga varma spår när solen ligger på och det gamla vanliga signalfel, vagnfel, olyckor och personalbrist.

Hösten: Till en början går alla och pratar om hur fint det är med alla färger men när den veckan är slut och landet går i fyra nyanser av brunt är det som om livslusten sugs ut. Höstdepressionens framfart är ett faktum. Med mörkret följer vemodet och tröttheten och många isolerar sig. Det klagas på att dagarna tar slut alldeles för snabbt och att det bara regnar och regnar. Vid busshållplatserna är det numera tyst. Folk står och tittar huttrande ned i marken och inget glatt spontanprat sker.  Vissa försöker desperat släppa hoppet om sol och värme och envisas fortfarande ha på sig sina Converse, trots att det ständigt trampas i vattenpölar och fötterna känns som isklumpar. Andra har accepterat det allt kyligare vädret och drar på sig höst och vinterns fulaste fotbeklädnad, Uggsen. Som hur fula dom än må vara, suger upp vattnet ur pölarna rätt bra.

Tunnelbanan och pendeltåg har problem med förseningar pga löv på spåren och naturligtvis även signalfel, vagnfel, olyckor och personalbrist!

Vinter: Det är natt mer än dag, speciellt om snön uteblir. Det är mörkt när man åker till jobbet och mörkt när man åker hem. Blir det snö lyser det upp lite mer men istället kan man inte ta sig fram som gående då plogarna plogar upp all snö på trottoarerna. Det klagas på kylan fast orsaken till det kalla är att folk inte klär sig efter vädret. Största fokus ligger på den största högtiden på hela året, nämligen julafton. Det ska stressas över julklappar, julmat, ledighet och släktingar som ska ha sovplatser. Ångesten, sms-lånen och julhysterin tar upp all fokus och när den dagen är slut andas hela landet ut och inser att det blev rätt ok ändå. Men no rest for the wicked ty med nyårsafton kommer nästa hysteri. Det är viktigt att man har så jävla kul och festar med rätt människor på rätt plats. Sen när man runt den 3 januari börjat återhämta sig börjar den långa väntan på våren.

Tunnelbanan och pendeltåg har problem med förseningar pga snö och is på spåren och självklart det där jävla signalfelet, satans vagnfelet, tragiska olyckorna och den förbannade personalbristen!!!

Våren: Överallt ser man människor som står och blundar vända mot solen och njuter …

Inlägg 8 i Blogg100
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s