Hetsen och fördomar om kvinnors utseende

Något jag tycker är tragiskt är dom fördomar och utseendehets som är och har varit under alla år om hur kvinnor ”ska” se ut. Det läggs en sån fokus på yta och en bedöms därefter oavsett vad ens prestationer är. Att kvinnor bedöms på utseende och män på prestationer är ingen hemlighet.

1

Ofta sägs saker som ”Hon ser bra ut för sin ålder”. Ok? Hon ser bra ut trots att är x antal år gammal? Att vara över medelålder och dessutom se ut som det is a big no no. Helst ska du se 10 yngre ut. Rynkfri naturligtvis. Väljer du att ta bort rynkorna med t.ex Botox ska det inte synas, det är den naturliga looken som gäller. Men inte så naturlig att du ser gammal ut, nej ung ska du vara. Ja, om du inte är gammal för då får du inte vara för ung.

Du ska vara smal, men inte för smal för då har du en ätstörning och det är oattraktivt. Behöver du gå på toaletten nån gång under middagen stoppar du antagligen fingrarna i halsen, för sådär smal kan man inte vara naturligt. Är du överviktig är du dum i huvudet som inte fattar att ”du inte ska äta med än du gör dig av med”. Du ska även skämmas om du får för dig att äta nån chokladbit på bussen när du ”borde äta nåt nyttigt istället”.

Fat and thin body shape

Du får gärna se naturlig ut, men inte så naturlig så naturlig att din acne syns eller att dina omålade ögonfransar står rätt ut. Nej, du måste sminka dig för att få fram rätt naturliga utseende. Men använd inte för mycket smink, för då är risken att du ”ser ut som en hora” (vad det nu innebär) och det är inte ok.

too-much-makeup

När det kommer till kläder ska du gärna vara sexig och lite utmanande. Men inte för sexig eller utmanande för då är du en hora. Igen. Är du tjock får du inte gå i tajta kläder för inte ska du väl tvinga människor att se dina valkar? Nä, folk vill inte se att magen hänger lite över. Helst ska du klä dig i stora särkar, som döljer allt som dallrar. Dessa särkar säljs i dom flesta butiker, på din alldeles egna avdelning. För tjocka människor.

Du ska också klä dig ”efter din ålder” är du ung ska du inte klä dig som en tant, men framför allt, är du en tant ska du klä dig som en tant. Det får absolut inte vara för utmanande eller alltför uppseendeväckande. Vadlånga plisserade kjolar med en anständig blus blir bra.

abfab_116769798

Håret ska gärna vara långt, för du vill väl inte se ut som en kille?! Det är helt ok att färga håret men det ska (återigen) se naturligt ut. Och om du blonderar dig är det risk för att du är blåst, har du stora bröst så ökar risken för att du är blåst. Färgar du håret rött och dessutom har piercingar, är risken att du är feminist och ”rabiat” och det är ju jävligt besvärligt.

Du ska, naturligtvis, vara rakad under armarna och på benen och ja, även mellan benen. Ingen 70-talsbuske går an. Det ska vara helrakat eller som minst välansat. Kroppsbehåring är överlag något en som kvinna ska akta sig för. Ja, om det inte växer på huvudet. Men gud förbjude om du skulle ha antydan till mörka strån på överläppen, då är det bara att ta fram pincetten och dra bort dom. Passa på att ta ögonbrynen också, du kan inte se ut som Stefano i Days of our life med stora buskiga ögonbryn.

20120313-110235

Ja, detta är lite av vad vi kvinnor ska tänka på. Det är fan ett mirakel att en ens orkar gå upp ur sängen.

vacker-utan-spackellll

Inlägg 2 i #Blogg100
Annonser

2 thoughts on “Hetsen och fördomar om kvinnors utseende

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s