Melodifestivalen vs Ukraina

Igår, var det som bekant, melodifestival. Som det är ca varje lördag 100 veckors tid (känns det som). Många av oss tittar på spektaklet som den lördagsunderhållning (nåja) det är. Många väljer också att twittra om det, för vi är många som har åsikter om det mesta. Men igår fick vi smäll på fingrarna av såna som ansåg sig att ägna sig till viktigare saker, som allt det hemska som händer i Ukraina. Här är några exempel på tweets:

”att folk ens bryr sig om mello när Putin invaderar Ukraina? förlåt men oj”

”Sverige fokuserar på mello .Jag fokuserar på demokratin och Ukraina #melfest

”Historia skrivs just ikväll, just nu i Ukraina och svenska folket kollar då på mello. Äckligt! #svpol @Pihlblad #melfest #melfest14

”Folk i Sverige blir upphetsad över melodifestivalen medan Ryssland invaderar Ukraina…”

”Förstår inte hur folk kan sitta och käka chips och dipp och glo på #mello2014 när Putins trupper är på väg in i Ukraina!!”

Detta tycker jag är lite förmätet. Att anklaga oss som väljer att, i 1 ½ timma, ägna oss åt annat än att twittra om det som händer i Ukraina. Och att dessutom anklaga oss för att inte bry oss. Det är bara helt uppåt väggarna. Man kan tycka (för det gör man) att Putin är ett jävla ARSLE och titta på melodifestivalen ändå. Det går. Det betyder inte att man inte bryr sig.

Det händer nämligen elände i världen hela tiden, dagligen, varje minut. Barn svälter medan du är ute och käkar middag, krig startas medan du härjar på krogen, människor mördas och torteras medan du går på bio. Betyder det att du inte bryr dig? Att man inte twittrar om det betyder inget annat än att man inte twittrar om det. Ingenting annat.

Vad vill ni att vi skulle ha gjort istället? Twittrat bort Putin från Ukraina?

inlägg 1 i #Blogg100
Annonser

2 thoughts on “Melodifestivalen vs Ukraina

  1. Jag såg både Melodifestivalen och funderade på Ukraina. Det ena utesluter inte det andra. Jag brukar se Melodifestivalen därför att det är ett roligt spektakel. Låtarna är inte alla gånger så bra men programmet har ändå ett visst underhållningsvärde. Händelseutvecklingen i Ukraina följer jag med stort intresse. Läskigt om ett krig skulle bryta ut i vårt närområde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s