Föräldragruppen

Föräldragrupp, detta fantastiska påhitt.

Att bli förälder för första gången är väldigt omvälvande, allt förändras. Prioriteringarna blir nya, man får denna överväldigande kärlek för en helt ny lite människa och livet har blivit lite roligare.

Efter några veckor kommer man in i det nya livet, man skapar rutiner (så gott det går) och går på promenader, springer på bvc och pussar på bebis. När ens partner kommer hem får man lite avlösning då man kan  duscha, läsa en bok eller vad man nu väljer att göra. Dagarna och dess aktiviteter är spontana och planering är inte aktuellt, allt beror på hur natten har varit och hur dagsformen är.

Så småningom var det dags för att gå till föräldragruppens första möte. Jag är inte speciellt blyg av mig men det är ju alltid lite pirrigt att träffa nya människor. Vid första mötet var vi 6 mammor + 2 pappor och våra 6 bebisar. Alla satt väl mer eller mindre och kollade in varann och var lite nyfikna på vilka alla var.  Vid nästa möte tillkom 2 mammor med deras bebisar och gruppen var fulltalig.

Från att ha sneglat lite nyfiket på varann första gången  den 16 december tills idag har mycket hänt. Vi har idag en FB-grupp där vi bokar aktiviteter, tipsar om allt mellan himmel och jord alt. bara tjitttjattar lite. Vi har en fast promenaddag då vi möts upp och sen tar en promenad tillsammans som avslutas med en fika, vi springer runt på dom öppna förskolornas sångstunder och vi träffas hemma hos varann där vi fikar, fotograferar barnen och bara hänger.

Jag har haft turen att komma i en väldigt bra grupp. Vi är alla olika men vi är alla också inkluderande och accepterande. Vi gör olika, tänker olika och det är helt ok. Det finns ingen som dömer. Det vi alla har gemensamt är att vi är föräldrar för första gången och den gemensamma nämnaren är otroligt stark. Vi är alla i samma situation och även om vi har olika förutsättningar, så är grunden densamma. Vi pratar om allt som har med graviditet, förlossning, uppfostran, bebisar, kroppen efter födseln och livet att göra. Ingenting är heligt, ingenting är pinsamt, dumt eller skuldbeläggande.

Jag är tacksam över vår föräldragrupp, den berikar min tillvaro och mitt barn får träffa andra små människobarn, som pratar samma språk som hen gör, som också dregglar och inte heller har koll på sina egna armar. Andra små människor som också bajsar ljudligt vid matbordet, spontanspyr lite här och var samt  kissar ned sina föräldrar. Även om dom är för små för att uppskatta varann till fullo nu, så hoppas jag att dom kommer att göra det när dom  blir äldre. Att dom kommer lära av varandra, stötta, uppmuntra och hjälpa. Såsom deras föräldrar gör nu.

Så kära föräldragrupp, tack.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s