Vem har rätt till utrymmet?

Det är mycket som man inte ”får” göra som föräldrar med sina barn. Tänkte ta upp de tre främsta ”stanna hemma”- grejerna här.

Du får inte:

Åka buss/tåg i rusningstrafik. ”Du har ju hela dagen på dig”. Mmm … Hur ofta är det inte så att dagen bara går och vips är klockan skitmycket och man har ärenden att göra, läkarbesök att gå på, syskon att hämta på förskolan osv.  Dessutom har jag lika stor rätt som du att vistas ute FAST klockan är 16-17.

SkärmklippSkärmklippSkärmklipp

Ta inte med barnen på rean. ”Det är synd om dom, de har tråkigt!” alt ”Det är tillräckligt trångt ändå!” Mmm … Nu är det ju så att jag tror det är nyttigt för barn att ha tråkigt emellanåt, det är inte skadligt. Inte det minsta. Sen är det inte möjligt att få barnvakt så fort man ska shoppa och rean är en nödvändighet för många barnfamiljer ekonomiskt. Och trångt? Lämna över din plats då och stanna hemma själv.

SkärmklippSkärmklippSkärmklipp1

Göra ärenden på Apotek, bank, vårdcentral etc under lunchtid alt. Äta ute under lunchtid. Återigen har vi ”hela dagen på oss”. Mmm .. Men kanske har även vi tider att passa? Kanske passar vi på då barnet ändå sover i vagnen? Kanske har vi lyckats samla ihop oss tillräckligt för att ens komma ut den dagen? Kanske får du inse att du inte är ensam i världen? Och vad gäller ätandet så vill vi gärna också äta lunch när det är lunch.

SkärmklippSkärmklipp

Kan vi inte bara försöka samsas om utrymmet?

Annonser

7 thoughts on “Vem har rätt till utrymmet?

    1. Onda ögat får man ibland bara av att vara med en barnvagn. Man lär sig ignorera det, alt ge onda ögat tillbaka. Jag och min bebis är ute och flänger mest hela dagarna, det är en nödvändighet för att inte bli knäpp. Att sitta hemma och glo för att andra störs av en barnvagn ligger inte för oss.

  1. Fy farao vad glad jag är att jag inte bor i Sthlm längre. Här omkring är folk inte alls lika irriterade på barnvagnarna och många ser barn som personer – så tokigt!

    1. Så skönt! Barn är små människor som är under upplärning inför livet, dom har rätt att vistas i världen dom också. Man lär sig att blänga tillbaka eller något ännu mer provocerande, att LE tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s