Andra sidan

Att få barn är på sätt och vis en uppenbarelse, man upptäcker känslor och åsikter som är helt nya och annorlunda. Det är först när man kommit till ”andra sidan” som man inser, att det man tyckte tidigare, tycker man inte längre.

Man tycker inte längre:

Att dom s.k ”lattemammorna” fikar för mycket, utan förstår att ta en fika med en vän kan vara det som gör att man inte blir galen. Att få prata med en vuxen människa som svarar med riktiga ord.

Att mammor är sjåpiga som knappt klarar av att se sitt barn få en spruta, utan har full förståelse över snorgråten och ångesten det kan orsaka för mamman.

Att mamman på bussen/tåget osv med bebis i vagnen och näsan i mobilen, ouppmärksam då man hajar att det kan vara en andningspaus och chans att svara på det där sms:et du fick för 3 timmar sen, eller hinna glutta på facebook, kolla mailen eller googla den där bärsjalen du tänkt köpa.

Att det ”bara” är att vänta på nästa buss när den man tänkt åka med redan är full med barnvagnar och man får stå och huttra i kylan i väntan på nästa buss som går om 20 minuter.

Att allt man gör ska vara för ”barnets bästa”, utan kan gott låta ungen ligga och stirra på den där mobilen ovanför ansiktet för att få dricka en kaffe i fred.

Det är viktigt att duscha varje dag, för det inser man rätt snabbt att det finns det inte tid till och man inser också att det inte är något man dör av.

att föräldrar överdrev när dom sa att dom inte ens fick gå på toa i fred. Nu sitter man själv där och bajsar med en unge i famnen.

Att ha ett fläckfritt hem med ständigt nydammade hyllor och rentvättade golv inte är en stor prioritet. Man är tacksam om man hinner/orkar sopa upp det värsta spillet på köksgolvet och torka bort smulorna på bordet innan gästerna kommer.

Att man trycker in en napp i munnen på bebisen, trots att ni bestämt att ni inte skulle det men inser att man bara klarar ett visst antal nätter utan sömn innan man går bananas.

Att rådet ”sov när bebisen sover” är rätt värdelöst för det är då man har chansen att få liten egentid och kan passa på att äta frukost/lunch eller plocka undan lite, tvätta bort gårdagens smink eller bara en sån enkel sak som att läsa nyheterna.

Att snor, kiss, bajs och spyor inte är speciellt äckligt om det kommer från ditt eget barn och har inga problem med att pilla bort snorkråkan i barnets näsa.

Att det är fel med barn på caféer eller restauranger för barn är också människor, om än små och får också vistas på allmänna utrymmen samt att det finns vuxna som stör fan så mycket mer än min unge.

Att föräldrar som lägger ut massa bilder på deras bebisar är det värsta som finns, för nu fattar man att barnet är det bästa man har och det söta trynet vill man visa upp för hela världen.

Att det är viktigt att du har rena kläder, efter femte ombytet för dagen inser du att du skiter i om du har en spya på axeln för du vet att det kommer snart en till.

Att det är fel att föräldrar ”mutar” sina barn i butiker/bussar osv, för att omgivningens blickar kan vara väldigt onådiga när det kommer till skrikande barn och man kan bli helt skakig i knäna på tanken att någon ska klampa fram och hytta med näven. Det klassiska ”barn ska ses men inte höras” är inte helt osant.

Att föräldrar använder sitt barns bild som profilbild i olika medier. Skoja bara. Det förstår jag fortfarande inte.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s