Välgörenhet i juletider

Så här i juletider brukar vi över lag bli mer generösa och hjälpsamma till dom som är har det lite sämre. Jag tänkte sammanfatta några av dom alternativ som finns, förutom de större kända organisationerna. Säkerligen finns det något du kan göra.

Matkassen är en grupp på Facebook. Där förmedlas hjälp till familjer som behöver akut hjälp med t.ex en matkasse men även barnkläder och presentkort. (Sverige)

Skokartongsappellen går ut på att fylla en skokartong med vad du tror gör en vuxen eller ett barn glad. En julklapp helt enkelt som skänks och delas ut till behövande. På hemsidan finns information om när och var man kan lämna in paketen.  (Stockholm)

Gatans vänner är en förening som varannan lördag står i Björns trädgård och delar ut mat, kläder och annat till hemlösa. Du kan hjälpa till genom att skänka kläder, komma med fyllda kaffetermosar eller mat. (Stockholm)

Scandic Rubinen och Lazarushjälpen samarbetar och samlar in julklappar till barn. Slå in en julklapp och lämna i receptionen på Scandic Rubinen. Skriv på paketet vilken åldersgrupp du tror skulle uppskatta klappen. (Göteborg)

Jamina Jansson samlar ihop julklappar till behövande familjer i Söderhamn. Blir några paket kvar kommer dom att köras till Lettland och skänkas till barnhem och skolor. (Söderhamn)

Soppkök Stockholm drivs av privatpersoner och finns även i Göteborg, Malmö, Uppsala och Helsingborg. Du kan skänka kläder, hygienartiklar, skor. Kanske har du kontakt med en restaurang som kan tänka sig att hjälpa till att sponsra med mat?

Har ni ytterligare förslag så hojta till så lägger jag till dom.

Annonser

One thought on “Välgörenhet i juletider

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s