SD så mycket mer än bara rasism

Sverigedemokraterna är inte bara ett rasistiskt och främlingsfientligt parti, dom är så mycket mer.

Kvotering: ”Vi vänder oss mot alla former av kvotering, särbehandling, positiv särbehandling etc. Oavsett vad man kallar det så handlar det om diskriminering och om att sätta andra saker än kompetens i främsta ledet.” Detta hör naturligtvis ihop med deras kvinnosyn. Här vill jag gärna tipsa om det Nina Åkestam skrivit om saken. Hon beskriver det så otroligt bra!

Religion:Vi definierar religionsfriheten som individens rätt att fritt få tro på vilken gud eller vilka gudar man vill utan att för den sakens skull drabbas av negativ särbehandling eller förföljelse. När det kommer till utövandet av religionen måste det dock finnas tydliga begränsningar. Religionsfrihet innebär enligt vår mening inte någon absolut rätt att få säga eller göra vad man vill i en religions namn.” Ok, det känns inte helt sant och ärligt. Det finns nog inga som är så islamofobiska som SD och som så öppet hatar, hånar och trycker ned muslimer. Med ”tydliga begränsningar” menar nog SD att så länge du inte är kristen kommer du inte få ha rätten att utöva din religion fritt.  För kristendomen är SD:arnas lilla skötebarn. Inget är så fint som kristendom och den är väldigt viktig att bevara. Helst ska alla skolbarn börja dagen med morgonbön, att merparten inte är religiösa är oväsentligt.

Jobb och skola: SD gillar jobbskatteavdrag och anser att det skapar jobb och  ”att en sjuksköterska får 200 kronor mer i plånboken varje månad.” 200 kr, det är ju verkligen en summa som kan förändra mycket. Det är ju typ några liter mjölk, nån limpa, pålägg, nåt kg frukt, ett paket flingor och nån kvällstidning. Allt detta extra i månaden! Fantastiskt! När det kommer till skolan vill SD att det ska vara betyg från årskurs 4. Jäääättebra! Mer press i tidig ålder är precis vad barnen behöver! De vill också att grundskolan ska vara 10 år och inte 9 som idag. Det gör knappast att skoltröttheten blir mindre. Jag är övertygad om att 9 år räcker så länge lärarna och skolorna får dom resurser som dom så desperat behöver.

Hemspråk: Det är naturligtvis ett big no no. Att tvåspråkighet är en stor fördel är inget dom bryr sig om. Svenska skall alltid prioriteras och vill föräldrarna att barnen ska kunna lära sig sitt modersmål ordentligt, så får dom själva bekosta det.

HBTQ, Jämställdhet, familjeliv: Det är inget ”partiet fäster någon vikt vid då människors sexuella preferenser är privata”. Ja, det låter fint men vi vet ju att SD är ett stort fan av kärnfamiljen, dvs mamma, pappa och barn, Pappa, pappa och barn är inte lika poppis. Sd anser att ”varje barn har rätt till en mamma och pappa i sitt liv”. Förlorar ett barn sina föräldrar så vill inte SD att vare sig samkönade, polyamorösa eller ensamstående ska få vårdnaden. Det är heller inte en självklarhet att andra är just heterosexuella par ska få gifta sig i kyrkan, det är något som församlingarna själva ska få bestämma. ”Trakasserier och förföljelse av någon människa på basis av dennes sexuella läggning är förkastligt och skall bestraffas hårt.” Men diskriminering verkar gå fint.

Abort: Där vill SD sänka den nuvarande gränsen v.18,  till att abort endast ska få göras senast v.12. Ett fint sätt att begränsa kvinnors makt över sina egna kroppar.  Det kommer heller inte att minska aborterna, det har man sett i andra länder där dom illegala aborterna ökat. Dom skuldbelägger också gärna kvinnan som ”borde betvinga kättjan”. Eller detta: ”Åtgärder behövs för att förebygga att abort används som preventivmedel, och tidsgränserna för abort behöver sänkas.” Som om kvinnor väljer abort framför preventivmedel?! Ett absurt påstående! Återigen får vi en smak av SD:s hemska kvinnosyn.

Feminism: Vi feminister är inte populära hos SD, det gjorde Jimmie väldigt klart i sitt tal i Almedalen, där han ägnade ungefär en kvart åt att spy galla över oss. 80% av partiet består av män och det säger ju en hel del. Dom vill bl.a skrota familjeförsäkringen, dom anser att det är att inskränkning av familjens egna valfrihet. Dom vill alltså att mammorna (som oftast tjänar mindre) ska vara hemma med barnen medan fäderna jobbar.  Att vilja sänka abortgränsen är inte heller speciellt kvinnofrämjande. Dom vill införa sambeskattning vilket är en form av beskattning som innebär att det kan vara ekonomiskt gynnsamt för en heterosexuell parrelation att kvinnan avstår från att arbeta. SD är FÖR jämställdhet men MOT feminism, ett sånt tröttsamt men vanligt påstående. Sen har vi Ekeroth som ständigt kallar feminister ”genushysteriker” ”feministgalningar” och ”feministgalningar” i många av hans texter. Så rart …

Sen har vi ju alla andra dumheter som SD häver ur sig. Har tagit några citat från sidan SDcitat.

”Spektakel som Pridefestivalen innebär att det blivit en tunnare gräns mellan det som anses acceptabelt och det som är brottsligt, som pedofili.” – Björn Söder

”Vi är ju det parti som vill hjälpa flest flyktingar.” – Jimmie Åkesson

”Med morot och piska ska vi få muslimerna att lämna Sverige.” – Kent Ekeroth

”Traditionellt i Sverige så är neger en färg.” – Martin Kinnunen

”Kajsa Bergqvist får ju ses som en klyscha av en lesbian. Från att tidigare varit småhet och haft långt hår så genast när hon kom på att hon gillade mus så klipper hon sig kort och börjar se sur och butter ut.” – Christian Westling

Så tänk till innan ni röstar, vilken typ av människor vill vi egentligen ska styra detta land.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s