SD och deras ”kvinnovänlighet”

Det är inte bara invandrarpolitiken SD vill ändra på. Dom vill även ändra abortlagen. Dvs reducera kvinnans rätt till sin egen kropp. SD är det enda parti i riksdagen som vill sänka gränsen.

Som det är nu kan vi kvinnor göra abort till v. 18, därefter behöver vi tillåtelse från Socialstyrelsen. Den abortlag vi har idag har vi haft sen 1975 och den gäller alla kvinnor. Svensk som utländsk, du behöver inte ens bo i Sverige för att få göra abort här. Detta är (naturligtvis) SD mot, dom säger nej till subventionerade aborter för utländska kvinnor.

Den rätten vill dom nu sänka till v.12.

Detta för att dom ”ser med stor oro på de höga aborttalen”. Detta trots att siffran på aborter har legat ganska jämt i nästa 40 år och att tonårsaborterna minskat. Nu görs dom flesta aborter innan v.12, ca 80% görs innan slutet av v.9. Detta är ändå en viktig principfråga för SD som menar att svensk abortlagstiftning är extrem.  Åkessons argument för att inskränka rätten till abort är att ”harmonisera” Sveriges regler med övriga Europa, (tänk att då duger det att gå till andra länder, så bekvämt)

”Varje abort innebär en förlust både för samhället, föräldrarna och inte minst det ofödda barnet som mister sin möjlighet till fortsatt liv.” Förlust för samhället? Really? På vilket sätt? En arbetare mindre? Eftersom SD är så förtjusta i lönsamma medborgare. Och föräldrarna? Som inte vill ha barn av anledningar som ingen har med att göra. Och barnet? Innan v 9 är det ett embryo, efter det ett foster som inte kan överleva utanför livmodern innan v.22.

Jag tror inte mer restriktiva regler kommer minska antalet aborter, jag tror att dom kommer göras ändå. Illegalt. Det är bara att titta på andra länder för att se det. Polen och Irland som exempel. På Irland är det nu tillåtet med abort om det finns risk för kvinnans liv eller risk för självmord. Men den ändringen i lagen tillkom efter att en kvinna dog efter att ha nekats abort. I Polen har kvinnor rätt till abort om fostret är missbildat, kvinnan blivit våldtagen eller om hon riskerar att dö av graviditeten. Trots att det i dessa fall är fullt lagligt, är det många läkare som vägrar utföra aborter i rädsla för katolska kyrkan. Såååatteeeh … Jag vet inte om andra länders abortlagar är något att efterstäva.

Så har vi denna kommentar från Åke Durre (SD) ”Det har blivit omodernt med traditionella preventivmedel och istället används abort”. Alltså va?! Jag tror ingen kvinna vill utsätta sig för abort istället för att använda preventivmedel och sist jag kollade så var preventivmedel även mannens ansvar!

Sen har vi Anders Östlund (SD) som skriver detta:

”Så en fråga till alla kvinnor under 25 år, som är för blyga för att våga fråga efter kondom, men för kåta för att låta bli –har ni inte tänkt på, att ni skulle kunna göra som den andra hälften av länets tjejer? Skippa p-pillrens ”alltid redo”, betvinga kättjan, granska grabben och låta honom tråna ett tag tills ni vet vad han går för. (Den man, som inte klarar av att skjuta upp behovstillfredsställelsen är ofta illa ute i många olika sammanhang, så den mannen bör ni i alla fall ändå undvika.) Ni kunde ju även skippa aborterna och skaffa er de barn ni förmodas vilja ha, nu när ni är unga och har all tid i världen till att ta hand om dem. (Jag utgår ifrån, att gratis förmåner riktar sig i första hand till verkligt behövande, i detta fall arbetslösa ungdomar.)”

Jag orkar liksom inte ens kommentera sån dumhet.

Nej, jag tycker inte Sverigedemokraterna är ett ”kvinnovänligt” parti, även om Jimmie gjorde sitt bästa att övertyga oss om det med sitt tal i Almedalen. Det rimmar lite illa med deras hat över oss feminister. Att dom vill inskränka aborträtten är inte heller så ”kvinnovänligt”.

Men Sverigedemokraternas abortpolitik grundar sig inte i ett verkligt intresse för att minska de oönskade graviditeterna, utan kort och gott på en sak – att kvinnor ska förlora makten över sina egna kroppar och själva besluta om att avsluta en oönskad graviditet. En argumentation som känns igen från andra högerextrema partier runt om i Europa. – Kristina Ljungros, Förbundsordförande i RFSU

Annonser

2 reaktioner till “SD och deras ”kvinnovänlighet”

  1. Det gäller inte bara förlusten att bestämma över sin egen kropp. Kvinnan skulle sedan sitta där med ett oönskat barn (väldigt synd om barnet tycker jag) och med en pappa som kanske till och med dragit. Det påverkar studier, arbete och hela livet för kvinnan. Menar de då att det är bättre om kvinnan låses fast i tidig ålder, medan mannen som är lika ansvarig för att ett barn kommit till bara kan dra och inte behöver ta nåt ansvar? Hur mår ett barn som växer upp på det viset egentligen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s