Skrik och gap i tv

Har lagt märke till att det har varit ovanligt mycket skrik och gap i tv sista tiden. Det ska vara utskällningar till höger och vänster för det en och det andra. Tänkte ta upp några exempel.

 Arga snickaren, Nybyggarna, Anders Öfvergård

Hans program går ut på att hjälpa människor, vilket är fint, men det finns inte ett enda program där han inte skäller ut någon. Det vevas med armar och det är den ena utskällningen efter den andra. Han har fått kritik för att han exploaterar missbrukare för egen vinning. Må så vara, men det finns inte ett tv-program som inte är ute efter egen vinning. Vad som finns är program där utskällningar inte är en del av konceptet.

Kniven mot strupen, Alexander Nilsson

Detta är ett format baserat på ”Elake kocken” och det märks tydligt att denna kock är en Gordon Ramsey-wannabe av rang. Han ska hjälpa restauranger som går uselt att få in ett vinnande koncept. Hur han gör det? Genom att skälla ut folk naturligtvis. Många krögare var missnöjda över att programmet inte gav en sanningsenlig bild, vissa har tydligen blivit ombedda att inte städa innan inspelning. Fint! Be dom se till att det ser värre ut än vad det är och skäll sedan ut dom för detta.

Du är vad du äter, Anna Skipper

Här är kvinnan som skäller ut dig för att du äter osunt och har Ketchup i kylen. Detta är kvinnan som anser att man ska långkoka vatten innan man dricker det. Hon är värst av dessa tre för hon går gärna på personangrepp men hon har också fått hård kritik från diverse dietister som anser att hon är lite ute och cyklar.

Idén med dessa tre program är att hjälpa människor med deras problem och det är toppen! Men, jag funderar ändå på om det inte finns ett annat sätt än att gapa, skrika och förnedra folk. Visst, det är kiss and make up i slutet på programmet och allt är frid och fröjd, men förutom att man får sänka volymen är det ganska förutsägbar tv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s