Välkommen till Jehovas och 100 år tillbaka i tiden.

Jehovas vittnen tror att:

* Bibeln är Guds ord och är sanning (Yeah right)

* Bibeln är pålitligare än traditionen (säger vem?)

* Guds kungarike skall åstadkomma idealiska levnadsförhållanden på jorden (vi har ju sett hur det har gått)

* Gud skall göra slut på den nuvarande tingens ordning i striden vid Harmageddon. (Helt rätt, utrota allt bah!)

‘* Människor som Gud godkänner skall få evigt liv. (Det är alltså inte alla som får evigt liv utan särskilt utvalda. Vip-kort någon?)

* Det finns bara en väg som leder till liv. (sex?)

* Att människor dör beror på Adams synd. (Stackars Adam)

* Människosjälen upphör att existera vid döden. (Tror personligen inte på själen så det kan jag gå med på.)

* Endast en liten hjord om 144.000 kommer till himlen för att härska tillsammans med Kristus. (När vet man att det är fullt? Blir det extraspelning då)

* De 144.000 blir pånyttfödda som andliga söner till Gud (hur det nu ska gå till…?)

* En kristen måste sky spiritism (huga)!

* En kristen skall inte ha någon del i ekumeniska rörelser (http://sv.wikipedia.org/wiki/Ekumenik)

* En kristen måste hålla sig avskild från världen (inlåst?)

* Att införa blod i kroppen genom munnen eller ådrorna är ett brott mot Guds lagar (att rädda liv är synd)

* Människan blev inte till genom evolution, utan genom Skapelsen. (Jag orkar inte..)

Detta är naturligtvis bara en del av vad de tror på. De tror att Jehova snart skall ingripa och störta denna världens härskare och återskapa Jorden till det paradis som en gång var. (När då?) Eftersom de anser att alla som inte är Jehovas Vittnen, även de som är troende kristna och lever efter bibeln inte är goda nog, så håller de sig avskilda från alla som inte är Jehovas.

Jehovas Vittnen tar inte del i någon som helst politik, de deltar inte i krig och de firar inte jul, födelsedagar eller andra högtider. Droger är ett brott mot Gud, så t.ex rökning är inte tillåtet- däremot går alkohol bra. Alkohol ses som en privatsak bland Jehovas Vittnen. (Där ser man, supa går minsann bra)

Man ifrågasätter inte organisationen om saker som utomstående tycker är underliga. Alla vet att om man ifrågasätter så är man helt enkelt emot Guds organisation och är man emot Guds organisation så är man heller inget Jehovas Vittne. Männen är både i församlingen och i familjen ”överhuvuden”. De är uppfostrade till att bli bra ledare medan flickorna fostras till att bli goda fruar. (Tillbaka ca 100 år i tiden. Kvinnor ska inte ta sig ton eller tro att de ska göra annat än att sköta hem och barn.)

Deras klädstil är mycket prydlig. Männen bär kavaj, finbyxor, skjorta och slips, kvinnorna bär nästan alltid strikt kjol och blus, alltså en klassisk stil som de själva anser inte direkt kan härledas till någon speciell grupp i övriga samhället. (Individualitet är inget för ett Jehovas vittne. Personlig stil går fetbort.)

Självklart ska man inte ha sex innan äktenskapet- eller rättare sagt- att ha en sexuell relation innan man har gift sig [otukt] betraktas som en dödssynd. (Alltså, en dödssynd. välkommen till 2012.) Att ha sex före äktenskapet leder oftast till uteslutning ur organisationen, såvida inte syndaren ifråga uppvisar stor ånger inför de äldste och lovar bot och bättring.

Skilsmässa är förbjudet inom Jehovas Vittnen, såvida inte den ena eller båda parterna har varit otrogna. (Vafan! T.o.m Islam tillåter skilsmässa)

De ska även predika ”De goda nyheterna” från dörr till dörr. Och här får minsann även kvinnor delta. Detta är ”Tjänsten på fältet” och här finns ett system där de olika medlemmarna som går och knackar dörr. De ska rapportera hur många timmar och dagar de ägnat åt detta dravel varje månad. De rapporterar också hur många tidningar eller böcker som de lämnat ut och hur många bibelstudium som de startat. De för också anteckningar om vilka som varit intresserade och vilka de kan lyckas vända. (Detta jävla dörrknackande. Snälla, den dag jag blir intresserad av er skit så lovar jag att jag kommer till er.)

Självklart innbär det en viss klass att vara en sk. heltidspionjärer. Att ”rapportera mycket tjänst” har en hög status bland Jehovas Vittnen i allmänhet, det tenderar till att vara en tävlan mellan dem. (Vilket jag tycker rimmar illa med att t.ex spel är en orsak till uteslutning. Tävlan kan väl räknas till ett typ av spel. Men vad vet jag, jag är ju ateist.)

Jag tycker det är fascinerande att det är så mycket skyldigheter och så få rättigheter i religion.

Annonser

3 thoughts on “Välkommen till Jehovas och 100 år tillbaka i tiden.

      1. Varför ska jag välja just er religion? Jo föratt du ska slippa dö när vår herre ska slakta mänskligheten. Jahaja vad ska jag ha för ledstjärna då? Jo en herre upphängd blödande på ett kors! Jomen va trevligt, finns även i färgtryck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s