Den politiska sandlådan

Fullt ös på politiken i USA. De raggar väljare hej vilt och t.o.m fruarna fightas om att få mest tid i rampljuset. Det baktalas och förvrängs precis som det alltid gör när det kommer till politiska val, oavsett land. Fokuseringen ligger inte på vad man själv kan förändra och förbättra, utan på vad motståndarna inte gör och inte kan.

Men något som fascinerar mig är att det egentligen handlar ganska lite om ekonomi, skola, vård, omsorg, välfärd, fattigdom, kris osv. Ett stort fokus läggs på sex. Förutom att politikerna vill bestämma över kvinnans kropp och kvinnans val till abort, så vill de inte heller att att vem som helst ska få gifta sig. Och vem som helst i detta fallet är naturligtvis homosexuella.

Det finns en reklamfilm som jag såg på Aftonbladets hemsida (http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/samhalleochpolitik/ojvilkenvecka/article15436514.ab?start=937) som gör att man ramlar ur soffan.

Det är (naturligtvis) ett heterosexuellt par som beklagar sig över att Barack vill tillåta homosexuella att gifta sig. Ojoj! Det går ju inte för sig. Ojojoj! Detta var ju inte den förändringen de röstat för. Vad ska de göra nu? Jo, det kan rösta på någon som har värderingar!

Detta är så dumt att jag blir nästan tokig. Varför ska andra bry sig om så hårt vilka folk ligger med?!
Har vi inte kommit över det där med homofobi ännu?! Det är ju bara så tröttsamt.

Och till er homofober, jag tycker det är underligt att de som mest fokuserar på vad bögarna gör i sängen är ni. Är inte det lite motsägelsefullt?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s