Lev längre, dö av stress

Hela tiden kommer det nya forskningsresultat på hur vi ska leva längre. Skulle man testa och leva efter alla dessa skulle man antagligen dö av stress. Jag tänkte här ta upp några av de olika alternativen.

Mat behöver vi alla och där finns det oändliga tips på hur vi ska äta för att leva längre. Men jag har sagt det förr och säger det igen, bakom varje diet finns det personer som skrattar hela vägen till banken. De tjänar oändligt mycket pengar på allt vi ”går på”.

Vi ska dra ned på kolhydraterna (GI) för det är inte bra att äta såna, sen får vi inte äta kolhydrater (LCHF) för det är plötsligt satans påfund, men sen får vi plötsligt det igen. Då har de kommit på att det är ok med ca 20-30% kolhydrater om de är av ”bra kvalitet”. Vad fint! Sen är det lite om mättat och omättat fett och sån skit men orka hålla koll på allt. Ibland vill man fan bara slafsa i sig snabbmakaroner och falukorv. Men självklart anser Livsmedelsverket att du lever längst på deras rekommendationer. Också.

Du ska vara nöjd med dig själv. Självkänslan är viktig. Kan du inte fixa den själv så finns det ju en mängd av alla dessa livscoacher som vet hur du ska leva ditt liv och gärna berättar det för dig. Annars kan du bara köpa en tidning, det går bra med vilken jävla tidning som helst. Även de är fyllda med ”livsråd” över hur du ska få tillbaka självkänslan.

Man ska vara högutbildad, är du lågutbildad finns det en tre gånger större risk att du dör tidigare under en viss tidsrymd. Det kan vara praktiskt då daglig shopping har en positiv effekt på vår hälsa. Då är det bra att vara högutbildad med bra jobb för vem annars har råd med det?! Men, det är inte sunt att göra karriär. Företagsledare och politiker är två kategorier som trillar av pinn tidigt. Journalister och läkare likaså.

Lögnare och mytomare dör tidigare än de som talar sanning. Det tycker inte jag är nån större sorg. Funderar lite om det har något med politikernas tidiga död att göra…

Du får inte vara lång och inte tjock, smal är bra men inte för smal. Men det är ingen idé att gå upp och ned i vikt, för då dör du snabbare. Brad Pitt kommer leva längre än Jason Statham, för att bli flintis is a no no, det gör att du dör tidigare.

Bo på landet, lugnt och skönt och bättre än stan. Om du vill leva länge. I skogen.

Se till att ditt BMI är mellan 22 och 26. Jag menar dock att BMI är bullshit och inte säger ett skit.

Kvinnor som har barn har högre sannolikhet att leva längre än kvinnor utan barn, och att sannolikheten att leva länge ökar med antalet barn. Så det är bara att sätta igång med fotbollslaget. Och vill du att dina barn ska leva längre ska du se till att skaffa dom med en äldre man, då får barnen längre kromosomer och det ska tydligen förlänga livet. Här tänker jag att det är kanske inte så dumt att göra en ”Anna Nicole Smith”, om du ändå ska yngla av dig med en äldre man och sen faktiskt klara dig ekonomiskt med att försörja hela fotbollslaget.

Kvinnor med högt kolestrol lever längre så proppa i dig ägg och glöm allt om att högt kolestrol inte är bra.

Drick kaffe, det är tack och lov inte alltför svårt att fixa den punkten.

Du ska ha en partner, gift eller sambo spelar ingen roll. Och då menar jag inte att personen ska vara gift eller sambo med någon annan, för det skulle skapa stress och stress dödar, det vet vi ju. Ni får gärna ha sex regelbundet för det utsöndrar endorfiner och det är ju bra. Ligg mer alltså.

Skaffa ett husdjur, det ger dig ett lägre blodtryck och skaffar du hund får du motion som alla tjatar så förbannat om.

Du ska sova tillräckligt men inte för ofta. Då kan du bli fet. Där måste jag lägga in en protest. Det är fan för jävligt att vi kan bli feta till och med när vi sover! Vad är det för rättvisa?!

Ett bra minne (det är alltså kört för mig) är bra. Du lever längre om du minns saker du gjort, upplevt och sagt. Då är det bra om du borstar tänderna ordentligt för annars blir du dement.

Ett rikt socialt liv, gärna föreningsliv eller likande som du ska vara glad med och skratta tillsammans med. Det är så jävla viktigt att vara glad och positiv, annars dör du!

Golf är finfint om du vill leva längre, där kan det finnas en skillnad upp mot fem år. Till skillnad från vad? Om du tar en promenad utan att leta efter den förbannade bollen? Och apropå att gå, det är bra. Om du går fort. Vilket osökt för mig att tänka på citatet ”Om du går fort och ler mycket, är det ingen som ser att du är ful”.

Vegetarianer och veganer lever längre än köttätare. De har lägre halter av radikaler i blod och kroppsvävnad, vad nu det innebär.

Mellan allt detta ska du vara lycklig, hur man nu ska hinna med det. Är du lycklig kan det göra skillnad på 7-10 år. Där kan du fråga vem som helst. För tro mig, alla andra har ta mig fan koll på hur just du ska leva ditt liv för att bli så lycklig som möjligt.

Med detta kan jag konstatera att om du följer alla dessa råd så är du strax ofödd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s