Anknyllen och plattpannor

Botox. Ett fantastiskt fenomen. Ett nervgift, som folk utan större reflektioner, sprutar in här och var. Resultatet är ju verkligen blandat. Det finns de som det inte syns att de på och andra som det syns desto mer på.

Jag kanske är för gammal för detta men jag ser inte det snygga i det. Alls. Vad är det som gör att dessa tjejer vill ha läppar som döljer resten av ansiktet. Läppar som täcker hela jävla nyllet! Och varför ska överläppen vara tre gånger större än underläppen? Vill man se helt retarderad ut?

De som sprutar in det i pannan är inte ett dugg bättre enligt mig. Jag förstår inte vad det är som är så katastrofalt farligt med rynkor i pannan?! Ger er exempel på en före och efterbild. Tog på en man så det inte blir att jävla tjat om könsuppdelningarna. Männen är inte ett dugg bättre, de är precis lika fåfänga som kvinnor.

Är detta så hemskt? Dessa, knappt synbara rynkorna i pannan, innan Botox. Oh my, det kommer angligen sluta med att alla i världen kommer att se ut som Barbie och Ken om 50 år.

Åldersnojjan folk har är för mig fascinerande. Speciellt eftersom jag själv inte har några problem med att bli äldre. Jag har rynkor runt ögonen och hittade häromdagen mitt första vita hårstrå. Och ändå är jag lugn som en filbunke. Vi blir äldre, vårt utseende förändras och jag tycker det är sorgligt att så många inte verkar acceptera det utan vill se ”evigt unga” ut. Och att de själva inte märker hur löjliga de ser ut.

Botox, det är som spindlar på tv. Man kan inte låta bli att titta fast det är skitäckligt.

För er som inte vet vad Botox är:

Botulinumtoxin (eller botulinustoxin) (BLT) är ett toxin som produceras av bakterien Clostridium botulinum och orsakar botulism. BLT räknas som ett av de mest potenta naturliga toxin som överhuvudtaget existerar, där dödlig dos uppgår till endast 2 – 3 µg (mikrogram).

Rent toxin uppges vara sex miljoner gånger giftigare än skallerormsgift. Ett snapsglas av detta nervgift räcker för att döda samtliga Sveriges invånare och drygt 12 kg av ämnet räcker för att döda hela jordens befolkning. Botulinumbakterien förekommer naturligt i jord med mera i naturen. Botulinumförgiftning inträffar främst vid hemmagjord konservering av livsmedel där bakterien tillåts tillväxa under anaeroba förhållanden (syrefri miljö). Vitlök i olja är särskilt riskabelt. Honung kan innehålla sporer från Clostridium botulinum och ska inte ges till barn under två års ålder.[1]

BLT är ett så kallat AB-toxin, som består av två delar. B-delen ansvarar för att toxinet skall komma in i rätt cell. Det sker genom att den binder specifikt till cellmembranet på det presynaptiska motoriska axonet i kopplingspunkten mellan muskelcell och nervcell. Här transporteras toxinet in i cellen via endocytos, och väl inne i cytosolen börjar A-delen verka. Den hämmar exocytos av vesiklar med neurotransmittorn acetylkolin. Signalöverföringen mellan den efferenta motoriska nerven och muskelcellen är därmed störd, vilket leder till paralys (förlamning). Både den motoriska nerven och muskeln genomgår så småningom atrofi.

Botulinumbakterien Clostridium botulinum är nära besläktad med stelkrampsbakterien Clostridium tetani och tetanustoxinet (eller stelkrampstoxinet), som också är ett AB-toxin, har en identisk A-del som Botulinumtoxinet. Det är alltså bara B-delen, som tar sig in i rätt värd, som skiljer de två toxinerna åt. Tetanustoxinet drabbar dock inhibitoriska nervändar så att signaler till muskler inte avtar vilket leder till kramp.

Botulinumtoxin används i en mycket försvagad form under namnen Botox, Xeomin, Dysport och Neurobloc för förlamning av till exempel muskler och svettkörtlar. Till exempel icke-kirurgiska skönhetsingrepp framförallt utslätning av rynkor, behandling vid ymnig svettning, hjärnskaderelaterade spasmer, migrän och även mot skelning. Kan även användas för behandling av anal fissur, d.v.s. spricka i ändtarmen.[2] Ett annat vanligt medicinskt användningsområde är vid behandling av dystoni, det vill säga olika tillstånd med sjukligt ökad muskeltonus.[3]

Taget från: http://sv.wikipedia.org/wiki/Botulinumtoxin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s